După ce au fost amânate de mai multe ori, alegerile pentru funcția de președinte al Federației Române de Baschet au avot loc astăzi.
Carmen Tocală, cea care a mai condus Federația Română de Baschet între 2005 și 2012, a fost aleasă de 61 dintre membrii afiliaţi prezenţi la Adunarea Generală de astăzi, depășindu-i categoric pe ceilalți 3 candidați: Adrian Voinescu (33 de voturi), Virgil Stănescu (22 de voturi) și Ștefan Săndulache (2 voturi).
Tot marţi au mai fost stabiliţi cei doi vicepreşedinţi, Alina Moanţă şi Mircea Cristescu, aceştia neavând contracandidaţi.
Olympic Games
Team USA, a doua înfrângere în meciurile de pregătire pentru Jocurile Olimpice
PESTE 2 LUNI
De asemenea, au fost aleşi cei zece membri ai Consiliului Director după cum urmează: Cătălin Tănase, Dan Calancea, Horatiu Floca, Şerban Sere (reprezentanţi ai cluburilor cu activitate la nivel de seniori), Florin Covaciu, Vlad Ghizdăreanu, Veronica Gavrilă, Dacian Dan (reprezentanţi ai cluburilor cu activitate exclusivă la nivel de juniori), Marius Marinescu, Aurora Dragoş (reprezentanţi din afara structurilor afiliate la FRB).

Camen Tocală: "Avem de demonstrat că suntem al 2-lea sport din România"

Carmen Tocală a condus Autoritatea Naţională pentru Tineret şi Sport, iar ulterior a fost secretar de stat pe probleme de sport în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului. Din 2019 ea ocupă funcţia de vicepreşedinte al FIBA Europe, for la conducerea căreia intenționa să candideze în 2023.
După ce a fost aleasă președinte al FRB, Carmen Tocală a declarat că nu va mai candida la șefia forului continental și se va concentra exclusiv pe dezvoltarea baschetului românesc.
"Sunt un om fericit. Trebuie să recunosc acum că am renunţat la candidatura la preşedinţia FIBA din 2023 pentru preşedinţia Federaţiei Române de Baschet. Bătălia noastră nu este între noi... noi avem de demonstrat că suntem al doilea sport din România şi o vom face în următorii 4 ani împreună. Vă asigur că vom depune solicitarea noastră la MTS astfel încât într-o lună să avem finanţarea de la MTS", a declarat Carmen Tocală, citată de Agerpres.
Federația Română de Baschet a fost condusă în ultimii 8 ani de Horia Păun, dar acesta nu a dorit să mai candideze pentru un al 3-lea mandat.
NBA
Warriors, a doua victorie în Finala Conferinței de Vest. Doncic a marcat 42 de puncte
IERI LA 09:57
NBA
Miami Heat, victorie în primul meci al Finalei Conferinței de Est. Butler, prestație de excepție
18/05/2022 LA 16:04