Primul sportiv care refuză să mai evolueze pentru o formație din Rusia, ca urmare a invaziei Ucrainei, este baschetbalistul Tornike Shengelia.
În vârstă de 30 de ani, sportivul care a cochetat o perioadă cu NBA-ul, ajunsese la CSKA Moscova, formația Armatei ruse, în 2020. După ce Putin a dat ordinul invadării Ucrainei, georgianul a luat decizia să nu mai joace pentru echipa de club din capitala Rusiei.
"Am luat această hotărâre după ce Rusia a invadat Ucraina. Nu mai pot juca pentru o echipă a Armatei ruse", a explicat Shengelia.
Olympic Games
Team USA, a doua înfrângere în meciurile de pregătire pentru Jocurile Olimpice
PESTE 2 LUNI
Născut la Tbilisi, în 1991, Shengelia este unul dintre cei mai importanți jucători de baschet din istoria Georgiei. În 2012 a fost draftat în runda a doua de Philadephia 76-ers, care apoi l-a cedat la Brooklyn Nets, unde a evoluat până în 2014. În acel an a ales să meargă la Chicago Bulls, dar nu a dat randamentul scontat și s-a întors în Europa. După 6 ani petrecuți la Baskonia, în 2020 uriașul de 206 centimetri a ales CSKA Moscova.
Cele mai importante tofee cucerite de gruzin în cariera sa sunt EuroCup, în 2010 (cu Valencia) și campioantul Spaniei, în 2020, cu Baskonia.
NBA
Golden State Warriors, în Finala Conferinței de Vest. Celtics și Bucks vor juca meci decisiv
IERI LA 12:02
NBA
Miami Heat, calificată în Finala Conferinței de Est! Mavericks a trimis seria cu Suns în decisiv
13/05/2022 LA 07:38