Michael Jordan s-a clasat pe locul 1001 în lista Forbes a celor mai bogați oameni din lume publicată în mai. El nu a suferit de pe urma crizei cauzate de pandemia de coronavirus și s-a reîntors în mentalul colectiv grație documentarului ”The Last Dance”. Documentarul a fost extrem de popular iar Jordan a devenit o afacere în sine, brandul său personal aducându-i o avere de 2,1 miliarde de dolari. Doar în ultimul an, averea lui Jordan a crescut cu 300 de milioane.
Michael Jordan deține 70% din acțiunile de la Carhlotte Hornets dar sume considerabile vin și din asocierea sa cu Nike - 145 de milioane de dolari doar în ultimele 12 luni. Cel mai surprizător lucru la Jordan este că sursa sa cea mai importantă de câștig nu este baschetul. În NBA, el a câștigat ”doar” 94 de milioane de dolari cât a jucat la Chicago Bulls și Washington Wizards în 15 sezoane.

Averea lui Michael Jordan nu a venit din baschet

Olympic Games
Team USA, a doua înfrângere în meciurile de pregătire pentru Jocurile Olimpice
PESTE 8 LUNI
Primul său contract în Chicago, din 1984, i-a adus 2,8 milioane de dolari și a trebuit să mai aștepte 12 ani pentru a deveni cel mai bine plătit jucător din NBA. Abia în 1996 a ajuns la 30 de milioane de dolari.
Sportul l-a făcut o legendă, însă contractele de sponsorizare și reclamele l-au făcut un miliardar și i-au deschis ușa către lista Forbes. Michael și-a asociat numele cu brandurile care i-au adus venituri extraordinare precum Nike, Coca Cola, McDonalds, Chevrolet, Gatorated, Hanes, Upper Deck și altele. De când a semnat primul său contract în 1984, Jordan a câștigat 1,7 miliarde de dolari.

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

NBA
Los Angeles Lakers, înfrângere istorică, după ce a avut un avans de 26 de puncte
ACUM 9 ORE
Baschet
Sfârșitul Euroleague? NBA și FIBA pregătesc o divizie europeană
22/10/2021 LA 08:37