Ajuns la 58 de ani, Charles Barkley este o adevărată legendă pentru baschetul mondial. Desemnat MVP al sezonului regulat în 1993, când liga nord-americană era înţesată cu super-staruri, power-forwardul a fost selectat de 11 ori în All Star Game.
Dublu campion olimpic, Barkley a fost introdus în Hall of Fame în 2006 şi are încă o avere impresionantă, americanii estimând că deţine în bancă aproximativ 50 de milioane de dolari. Cei mai mulţi bani au fost obţinuţi din contractele avute cu Philadephia 76-ers, Phoenix Suns şi Houston Rockets, dar fostul mare jucător a adunat sume considerabile şi din filme sau reclame.
Averea sa a tot scăzut, însă, în ultimul timp, Barkley având un viciu la care nu poate renunţa: pariurile. Aceeaşi meteahnă o are şi bunul său amic, Michael Jordan, doar că "MJ" are o avere mult mai mare, de peste 2 miliarde de dolari. Ca atare, fostul lider al lui Chicago nu trebuie să îşi facă griji vreodată pentru siguranţa financiară a familiei sale.
Baschet
Bucks e noua campioană a NBA, după 50 de ani! Prestație "extraterestră" pentru Giannis Antetokounmpo
21/07/2021 LA 05:01
În schimb, Barkley, care e obişnuit să parieze sume de ordinul sutelor de mii de dolari în mod curent, poate să ajungă într-o situaţie dramatică, notează presa din SUA. Întrebat de viciul său de jurnaliştii nord-americani, fostul mare baschetbalist a dat o declaraţie şocantă, probabil izvorâtă din supărarea provocat de faptul că presa e prea intruzivă.
"Toată lumea știe că sunt înnebunit după pariuri, îmi place să pariez pe orice. Vreau să fiu falit când mor. Nu vreau să le las niciun ban celor din familia mea. I-am întreținut toată viața mea. Vreau să fiu falit când îmi dau ultima suflare", a spus Charles Barkley, potrivit Marca.
CITEŞTE ŞI:
BALONUL DE AUR 2021: MESSI, MARELE FAVORIT SĂ CÂŞTIGE AZI TROFEUL, PENTRU A 7-A OARĂ

Charles Barkley şi problemele fără sfârşit cu pariurile

În 2007, Barkley recunoştea într-un inteviu acordat lui Trey Wingo, la ESPN, că a pierdut 10 milioane de dolari din cauza pariurilor. Ulterior, a admis că e dependent şi de jocurile de noroc, pierzând 2,5 milioane de dolari într-o sesiune de 6 ore de blackjack.
Barkley a refuzat mult timp (şi se pare că aceeaşi atitduine o are şi acum) să admită că are o problemă. "Nu e o problemă, dacă eşti dependent de droguri sau de alcool, într-adevăr ai probleme. Atâta timp cât îmi permit să pierd banii puşi la bătaie, nu vred că e ceva îngrijorător. E un obicei prost? Da! Voi continua să pariez? Da!", spunea Barkley pentru TNT, tot în 2007.
În 2008, fostul mare jucător părea să fi înţeles ce pericol îl paşte şi promitea că îşi va schimba atitudinea faţă de jocurile de noroc. "Trebuie să mă opresc. Pentru următorii 2-3 ani nu o să mai pariez. Doar pentru că îmi permit să pierd bani, nu înseamnă că trebuie să continuu", recunoştea Charles. În cele din urmă, perioada de abstinenţă a fost mică, iar fostul lider al lui Suns a revenit la obiceiurile vechi. Fără ajutor specializat, problema a escaladat, iar acum fostul baschetbalist pare că a scăpat-o complet de sub control.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Baschet
Milwaukee Bucks, revenire istorică în finala NBA, cu Phoenix Suns
18/07/2021 LA 05:42
Baschet
Bucks a câștigat meciul 4 al finalei NBA cu Suns, şi revine în serie după ce a fost condusă cu 2-0
15/07/2021 LA 08:05