Germanul de 213 centimetri este exemplul perfect de "one man club". Printre cei mai buni jucători din Europa care au jucat vredoată în NBA, Nowitzki a impresionat mereu cu aruncările de la semi-distanță și distanță. Calitățile impresionante l-au făcut să o ducă pe formația texană spre titlul NBA, în 2011, când a fost desemnat și MVP-ul play-offului.

Nowitzki regretă că nu s-a lăsat mai devreme de baschet

Dirk a petrecut 21 de sezoane în cel mai puternic campionat de baschet din lume, dar acum regretă că nu s-a retras mai devreme. În ultimii doi ani a avut mari probleme la spate, iar acestea continuă să îi dea bătăi de cap și acum. Nowitzki a devenit extrem de imobil și nu mai poate să joace fotbal sau tenis, marile sale pasiuni dincolo de baschet.
Baschet
Performanță incredibilă pentru Sabrina Ionescu în WNBA! Este singura care a reușit asta
07/08/2022 LA 16:06
"Mă tot gândesc că mai mult ca sigur ultimii doi ani în NBA nu au meritat. Au fost momente strălucitoare, bineînțeles, petnru mine, dar echipa nu s-a descurcat atât de bine și realitatea este că abia mă mai puteam mișca. Și acele probleme continuă să mă afecteze. Dacă m-aș fi retras cu doi ani mai devreme, sunt sigur că m-aș putea mișca mai bine acum. Aș putea juca fotbal cu copiii din când în când. Acum nici nu pot să fac asta. Este un sport grozav, iubesc să dau cu piciorul în minge, de distracție. Dar dacă nu te poți mișca așa cum trebuie, e greu . Încerc să joc, dar nu am mobilitate aproape deloc. Pot să mai joc doar tenis, dar doar meciuri de dublu, lovesc niște forehanduri din spatele terenului și nimic altceva", a recunoscut Nowitzki în podcastul compatriotului său Toni Kroos, fotbalist la Real Madrid.
Nowitzki a ajuns în NBA în 1998, fiind draftat al 9-lea, în prima rundă. El a devenit poate cel mai important jucător din istoria lui Mavericks, care i-a retras numărul după retragere, păstrându-l ca ambasador.
Dirk a prins de 14 ori All Star Gameul în NBA, dar a făcut performanțe fantastice și la nivel de națională. A dus Germania spre bronzul mondial, în 2002, când a fost și coșgheterul competiției. În 2005, el și-a condus naționala spre argintul la Euro, când a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului.
NBA
LeBron James mai are o dorință înainte de a se retrage din NBA. Ce își dorește starul lui Lakers
06/08/2022 LA 16:40
NBA
Stephen Curry a numit jucătorii săi preferați din istoria NBA. LeBron James nu este pe listă
06/08/2022 LA 14:19