Cu zeci de milioane câștigate din baschet, cel poreclit "Viermele" are în prezent în conturi doar 500.000 de dolari, potrivit International Business Times. Marca a încercat să explice într-un material publicat astăzi cum s-a ajuns la această situație aparent incredibilă. De vină nu e stilul de viață excentric al fostului power forward, cum mulți s-ar aștepta, ci ingineriile financiare puse la cale de cea care l-a consiliat în ultimii ani.
Potrivit Sports Illustrated, Peggy Ann Fulford, care în prezent este arestată, a mai reprezentat alți 31 de sportivi de-a lungul timpului, pe majoritatea păcălindu-i.
Olympic Games
Team USA, a doua înfrângere în meciurile de pregătire pentru Jocurile Olimpice
PESTE 6 LUNI
https://i.eurosport.com/2016/05/11/1852709.jpg

Dennis Rodman, un nume uriaș în NBA

Cinci inele de campion NBA cu Detroit Pistons și Chicago Bulls, două titluri de cel mai bun fundaș din NBA, șapte ani la rând cel mai bun recuperator din liga nord-americană și tot atâtea nominalizări pentru cea mai bună echipă defensivă a sezonului. Doar câteva repere dintr-o carieră fabuloasă, care i-au asigurat lui Dennis Rodman contracte de zeci de milioane de dolari.
Considerat de mulți specialiști cel mai bun apărător din toate timpurile, Rodman a plătit tribut personalității sale excentrice și vieții dezorganizate. Dar nu într-atât încât să devină falit. Nici nu avea cum astfel, judecând după cât de mulți bani a câștigat din baschet. Dacă în primul sezon pentru Detroit Pistons a fost recompensat cu "doar" 160.000 de dolari, în cele 11 sezoane petrecute în NBA - în care a jucat pentru Pistons, Spurs, Bulls, Lakers și Mavericks - câștigurile au urcat spectaculos. Rodman a semnat cel mai bun contract din carieră în sezonul 1996-1997, când Chicago i-a crescut salariul la nouă milioane de dolari/an, câștigând în următoarele trei stagiuni nu mai puțin de 27 de milioane de dolari.
Cu toate că a plătit numeroase amenzi uriașe și a cheltuit foarte mulți bani pentru a-și întreține excentricitățile, sumele pierdute astfel sunt insignifiante dacă este să ne raportăm la întreaga sumă câștigată din baschet. La aceasta s-au adăugat însă și câștiguri din publicitate și chiar filme, astfel că mulți s-ar aștepta ca "Viermele" să aibă o viață liniștită din punct de vedere financiar.

Întâlnirea cu Peggy Ann Fulford, începutul declinului pentru Rodman

La jumătatea primului deceniu al noului mileniu, controversatul jucător a cunoscut-o pe Peggy Ann Fulford, un consilier financiar care a fost capabilă să-l încânte pe Rodman cu numeroasele ei diplome și atestări de la Harvard, dar și cu succesul avut pe Wall Street. Un CV impecabil, care s-a dovedit fals și care l-a adus pe Rodman în pragul falimentului.
Fulford i-a câștigat încrederea fostului jucător din NBA într-o asemenea măsură încât l-a adus pe acesta în punctul în care i-a dedicat ei o parte din discursul pe care l-a susținut în cadrul ceremoniei de intrare în Hall of Fame. Dar totul s-a năruit în curând, sub privirile neputincioase ale fostului coechipier al lui Michael Jordan.
Rodman a înțeles pentru prima oară că ceva nu e în regulă când a pierdut apartamentul său din Florida, o proprietate pe care Fulford o cumpărase pentru el. Următorul episod a avut loc în 2012, când Rodman a fost acuzat în mod oficial într-un tribunal din Orange County, California, pentru că nu a plătit pensia alimentară pentru copii săi timp de patru luni la rând. Procesul a scos la iveală o cheltuială neobișnuită pentru lenjerie de la Victoria's Secret, "un loc în care nu am fost niciodată și de unde niciodată nu am cumpărat". Au apărut mai multe semne că ceva nu era în regulă, însă fostul sportiv nu a suspectat-o niciodată pe Fulford, în care avea încă încredere "oarbă".
Fulford, care pretinsese întotdeauna că problemele financiare ale lui Rodman se datorau stilului său de viață excentric și cheltuielilor necontrolate, nu a mai putut să se apere când un nou scandal a izbucnit în justiția americană: procurorii au descoperit frauda celei pe care Rodman o considera membru al familiei sale. Autoritățile au descoperit 85 de conturi legate de Fulford, care muta bani dintr-unul în altul pentru propriul său beneficiu. În plus, justiția a descoperit, de asemenea, că diplomele și recomandările de la Harvard, precum și rezultatele excepționale pe Wall Street erau o înșelătorie grosolană.
Astfel, în 2019, justiția americană a sfârșit prin condamnarea lui Peggy Fulford la 10 ani de închisoare pentru înșelăciune și deturnare de fonduri de la Dennis Rodman și alți sportivi profesioniști. "Viermele" a acționat-o în instanță și cere recuperearea pagubelor, dar e greu de crezut că își va primi înapoi măcar o parte din avere. Cert e că în prezent fostul mare baschetbalist mai are doar jumătate de milion de dolari în conturi, în condițiile în care Michael Jordan, fostul său coechiper de la Bulls, are o avere de două miliarde.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
NBA
După 941 de zile, Klay Thompson își va face revenirea în NBA
09/01/2022 LA 14:07
Baschet
O școală din SUA și-a suspendat antrenorul după ce a zdrobit o adversară cu 92-4
07/01/2022 LA 10:25