Warriors au fost conduși cu 2-1 la general de Celtics, dar grație unui Stephen Curry în zi de grație (43 de puncte), au învins în Boston, la finalul săptămânii trecute. Acum, starul lui Golden State nu a mai avut o zi magică, dimpotrivă: a ratat toate cele 9 aruncări de 3 puncte, terminând prima partidă din ultimele 133 jucate în play-off fără o astfel de realizare.
În contextul în care Curry a avut o zi atât de slabă, Golden State avea șanse minime să se impună, dar la rampă au ieșit Klay Thompson (21 de puncte) și în special Andrew Wiggins (26 de puncte și 13 recuperări). Performanța acestuia din urmă a venit la 36 de ani de când tatăl său, Mitchel, venea de pe bancă pentru Houston Rockets pentru a câștiga partida împotriva aceluiași adversar, în meciul 5 al finalei (sezonul 1985-1986).
Olympic Games
Team USA, a doua înfrângere în meciurile de pregătire pentru Jocurile Olimpice
PESTE 10 ZILE
"A fost șansa vieții mele. Am muncit din greu ca să fac o astfel de partidă, sunt încântat că am putut să joc atât de bine și să ajut echipa să câștige", a spus Wiggins la final.
Celtics a făcut o partidă slabă, singurul care s-a ridicat la miza meciului fiind Jayson Tatum, coșgheterul meciului, cu 27 de puncte.
Ca și în semifinala conferinței de Est, cu Milwaukee Bucks, Boston are nevoie acum de două victorii la rând pentru a câștiga seria. Dar, fără îndoială, prima șansă la titlu o are Golden State Warriors, care a arătat că există și fără Curry.
Baschet
Dinamo reușește transferul sezonului
18/06/2022 LA 10:30
NBA
Dinastia Michael Jordan vs Dinastia Stephen Curry. MVP-ul finalei NBA concurează cu Air Jordan
17/06/2022 LA 11:10