Articol scris de Alex Masgras
Celebra echipă de baschet care a încântat de-a lungul anilor milioane de oameni din toată lumea a trimis marți o scrisoare publică adresată președintelui NBA, Adam Silver. Aceștia doresc ca liga să le desemneze o franciză în urma contribuțiilor, inovațiilor și a jucătorilor de la echipă de care și liga a beneficiat de-a lungul anilor. "Acum, după ani în care am atras cei mai buni jucători de culoare, e timpul ca NBA să recunoască contribuția noastră în baschet. După ce liga a luat deja în considerare o expansiune, vremea a sosit. Harlem Globetrotters este pregătită să negocieze pentru o franciză", se arată în comunicatul echipei.
Olympic Games
Team USA, a doua înfrângere în meciurile de pregătire pentru Jocurile Olimpice
PESTE 10 LUNI

Înființată în 1926, Harlem Globetrotters a devenit cunoscută în toată lumea

Echipa Harlem Globetrotters a luat naștere în 1926 și a ajuns una dintre cele mai cunoscute echipe din lume. Chiar dacă n-au jucat niciodată în NBA, cea mai cunoscută și puternică ligă de baschet din lume, cei de la Harlem Globetrotters s-au făcut remarcați prin meciurile demonstrative spectaculoase, care au strâns milioane de oameni de-a lungul anilor în tribune, dar și în fața televizoarelor.
Recunoscuți ca cei care au popularizat slam-dunk-urile și fazele de timp "and 1", Harlem Globetrotters au avut un rol important și în creșterea popularității acestui sport în diferite locuri de pe glob, în urma turneelor numeroase organizate în 123 de țări din toată lumea. De-a lungul istoriei, Globetrotters a dat mai mulți jucători NBA-ului precum Wilt Chamberlain, Connie Hawkins, Louis Klotz, Chuck Cooper sau Nat Clifton.
NBA
Gest de mare om! De ce a refuzat Shaquille O'Neal o ofertă de 40 de milioane de la un sponsor
03/09/2021 LA 14:16
NBA
Chiar și în 2021, Michael Jordan rămâne cu cel mai mare contract din istoria NBA
15/08/2021 LA 10:06