Articol scris de Alex Masgras
Celebra echipă de baschet care a încântat de-a lungul anilor milioane de oameni din toată lumea a trimis marți o scrisoare publică adresată președintelui NBA, Adam Silver. Aceștia doresc ca liga să le desemneze o franciză în urma contribuțiilor, inovațiilor și a jucătorilor de la echipă de care și liga a beneficiat de-a lungul anilor. "Acum, după ani în care am atras cei mai buni jucători de culoare, e timpul ca NBA să recunoască contribuția noastră în baschet. După ce liga a luat deja în considerare o expansiune, vremea a sosit. Harlem Globetrotters este pregătită să negocieze pentru o franciză", se arată în comunicatul echipei.
Olympic Games
Team USA, a doua înfrângere în meciurile de pregătire pentru Jocurile Olimpice
PESTE 6 LUNI

Înființată în 1926, Harlem Globetrotters a devenit cunoscută în toată lumea

Echipa Harlem Globetrotters a luat naștere în 1926 și a ajuns una dintre cele mai cunoscute echipe din lume. Chiar dacă n-au jucat niciodată în NBA, cea mai cunoscută și puternică ligă de baschet din lume, cei de la Harlem Globetrotters s-au făcut remarcați prin meciurile demonstrative spectaculoase, care au strâns milioane de oameni de-a lungul anilor în tribune, dar și în fața televizoarelor.
Recunoscuți ca cei care au popularizat slam-dunk-urile și fazele de timp "and 1", Harlem Globetrotters au avut un rol important și în creșterea popularității acestui sport în diferite locuri de pe glob, în urma turneelor numeroase organizate în 123 de țări din toată lumea. De-a lungul istoriei, Globetrotters a dat mai mulți jucători NBA-ului precum Wilt Chamberlain, Connie Hawkins, Louis Klotz, Chuck Cooper sau Nat Clifton.
NBA
După 941 de zile, Klay Thompson își va face revenirea în NBA
09/01/2022 LA 14:07
Baschet
O școală din SUA și-a suspendat antrenorul după ce a zdrobit o adversară cu 92-4
07/01/2022 LA 10:25