Articol scris de Răzvan Rădulescu
NBA (National Basketball Association) este un campionat plin de jucători tineri talentați. Partidele au un nivel ridicat de competitivitate, iar acest lucru se extinde și în afara terenului. În ultima vreme, a ieșit la rampă Ja Morant, de la Memphis Grizzlies, care a făcut declarații acide despre marele campion, Michael Jordan.

Ja Morant: "Mi-ar fi plăcut să-l înfrunt, l-aș umili"

Baschet
Performanță incredibilă pentru Sabrina Ionescu în WNBA! Este singura care a reușit asta
ACUM 3 ORE
Potrivit Marca, Ja Morant a spus într-o emisiune radio că nu ri fi avut nicio problemă să-l înfrunte pe Michael Jordan, campion de șase ori în NBA cu Chicago Bulls. Tânărul sportiv a avut și cuvinte de laudă la adresa lui fostului sportiv.
"Mi-aș fi dorit să fi jucat în generația lui Jordan. Felul în care abordează jocul și mentalitatea lui sunt cele mai bune lucruri pe care le are un jucător", a declarat Ja Morant.
"Cu toate acestea nu ar fi un meci greu pentru mine. Mi-ar fi plăcut să-l înfrunt: l-aș umili”, a spus baschetbalistul de la Memphis Grizzlies.
Tânărul sportiv a intrat în atenţia tuturor după ce a provocat mai multe momente controversate în partidele cu Golden State Warriors. Atitudinea din teren îi dă încredere totală apărătorului din NBA. Ja Morant a făcut o comparație inedită cu fotbalul și a spus că nimeni nu-l poate învinge, indiferent de sport.
"Nimeni nu are mai multă încredere decât mine. Nimeni nu mă poate învinge unu la unu, nu-mi pasă în ce sport. În fotbal l-aș învinge pe Messi, aș fi portarul", au fost cuvintele jucătorului american.

Ja Morant, contrazis de o personalitate a televiziunii americane

Declarațiile fără rețineri ale lui Ja Morant nu au rămas nesancționate de presa de peste ocean. Skip Bayless, comentator și personalitate marcantă a televiziunii americane, l-a contrazis pe Ja Morant.
"S-ar putea să vrei să gătești pentru Jordan, nu să-l umilești. Habar n-ai. Îți place să crezi că ai încredere, dar ce susţii e un delir.", a spus comentatorul sportiv american.
În prezent, Memphis Grizzlies se află pe locul 3 în NBA Las Vegas Summer League. Echipa lui Ja Morant a reușit să câștige ultimele două meciuri, cu Minnesota Timberwolves și Brooklyn Nets.
NBA
LeBron James mai are o dorință înainte de a se retrage din NBA. Ce își dorește starul lui Lakers
IERI LA 16:40
NBA
Stephen Curry a numit jucătorii săi preferați din istoria NBA. LeBron James nu este pe listă
IERI LA 14:19