Baschetbalistul în vârstă de 22 de ani a rupt consensul din cel mai puternic campionat profesionist de baschet, făcând notă discordantă, joi, înaintea partidei pe care, echipa sa, Orlando Magic, a câștigat-o cu scorul de 128 – 118, în fața celor de la Brooklyn Nets.
Jonathan Isaac nu a îngenunchiat alături de coechipierii săi în timpul intonării imnului și nu a purtat nici tricoul special #BlackLivesMatter. O zi mai târziu, antrenorii de la San Antonio Spurs, Gregg Popovich (71 ani, principal) şi Becky Hammon (43 ani, secund, deținătoare și a cetățeniei Rusiei începând cu 2008), au preferat de asemenea să rămână în picioare la intonarea imnului american.

Explicația primului baschetbalist din NBA care a rămas în picioare la imn

Baschet
"Recăderea în iad a celui mai chinuit suflet din NBA". A spart 16 milioane€ şi a ajuns om al străzii
11/11/2022 LA 12:18
Gestul baschetbalistului de culoare, de 2,11 m, a făcut înconjurul internetului, fiind principalul subiect dezbătut în presa internațională. Jonathan Isaac a fost întrebat direct la conferința de presă dacă, în acest moment, consideră că mișcarea #BlackLivesMatter este una importantă.
Baschetbalistul a explicat pe larg de ce a ales să acționeze diferit față de coechipierii săi: "Absolut, cred în Black Lives Matter. Îngenuncherea sau purtarea unui tricou Black Lives Matter nu ajută pentru a sprijini vieţile persoanelor de culoare. Nu cred că statul în genunchi sau purtarea unui tricou special reprezintă o soluție. SUA este țara în care trăiesc. Ca orice altă țară, are problemele ei, dar eu sunt recunoscător pentru libertățile pe care mi le oferă. Libertatea de a juca baschet și libertatea de a face orice îmi doresc: să protestez sau nu", a transmis Isaac.
Steve Clifford, antrenorul echipei Orlando Magic, și-a apărat jucătorul care a încheiat meciul cu 16 puncte înscrise și 6 recuperări: ”Este o decizie personală. Ne sprijinim unul pe altul în acest sens. Şi dacă băieţii nu sunt confortabili îngenunchind şi vor să rămână în picioare, nimeni nu are o problemă cu asta. Eu îl susţin. Colegii săi îl susţin. Organizaţia îl susţine. Asta face parte din a trăi în ţara noastră".
Formula 1 este un alt sport în care nu toți sportivii au acceptat să îngenuncheze. Charles Leclerc și Kimi Raikkonen au ales să rămână în picioare în timp ce colegii lor, în frunte cu Lewis Hamilton, au protestat pentru #BlackLivesMatter.
NBA
Los Angeles Lakers, cel mai slab start de sezon din istoria francizei
10/11/2022 LA 15:32
Baschet
Luka Doncic, primul jucător din NBA, din ultimii 60 de ani, cu peste 30 puncte în primele 7 meciuri
03/11/2022 LA 11:06