LA Lakers a revenit în prim planul Campionatului Nord-American de Baschet, reușind primul succes după o lungă perioadă de timp. Ultima dată când Lakers a fost regina NBA a fost acum 10 ani, când marele Kobe Bryant cucerea al 5-lea și ultimul său trofeu alături de legendara echipă.
Acest sezon mai puțin obișnuit s-a încheiat într-o bulă în care jucătorii au stat mai bine de 3 luni, cu ultimele meciuri din sezonul regulat și toate cele din play-off jucate la Walt Disney World din Orlando. Lakers s-au dovedit a fi cei mai puternici din toate privințele și au dominat play-off-ul de o manieră categorică. Toate duelurile din play-off-ul Conferinței de Vest au fost câștigate cu 4-1, finala cu Miami fiind singura serie în care Lakers a cedat 2 meciuri. Maciul 6 de azi noapte nu a avut istoric, fiind câștigat fără probleme (106-93) de elevii lui Frank Vogel, care este la primul succes în NBA, la chiar primul an pe banca echipei din Los Angeles.
Prin acest succes, Lakers o egalează pe Boston Celtics la numărul de triumfuri, ambele având câte 17 până acum, fiind de departe cele mai titrate echipe, pe locurile 2 și 3 aflându-se Golden State Wariors și Chicago Bulls, cu 6 succese fiecare.
Olympic Games
Povestea fabuloasă a primei ediţii de Jocuri Olimpice în care a figurat baschetul ca probă
17/07/2021 LA 09:41
https://i.eurosport.com/2020/10/12/2912499.jpg

Lebron James, MVP-ul finalei NBA

Succesul lui Lakers din acest an i se datorează într-o proporție semnificativă lui Lebron James. Cel mai bun jucător al ultimilor 10 ani a reușit să ducă această echipă spre victoria finală, la al 2-lea an în care joacă sub aceste culori.
James a ajuns la 4 inele de campion, precedentele 3 fiind câștigate cu Miami Heat (2012 și 2013), respectiv Cleveland Cavaliers (2016). În ultimul meci al finalei din acest an, James a încheiat cu 28 de puncte, 14 recuperări și 10 pase decisive, fiind declarat la final MVP-ul finalei NBA, distincție pe care a primit-o de fiecare dată când a cucerit câte un inel de campion.
Așadar, la capătul unui sezon foarte ciudat, care s-a terminat când era programat să începaă următorul, Lebron James&Co își trec în palmares un succes care readuce franciza în prim planul celui mai puternic baschet de pe planetă.
La final, James s-a declarat bucuros că a reușit împreună cu coechipierii săi să readucă titlul în Los Angeles, lucru care îi va aduce echipei respectul de care se bucura altădată: "Organizația noastră vrea respectul tuturor. Laker Nation vrea respect. Și vreau și eu afuristul meu de respect."
Proprietarul francizei, Jeanie Buss, a fost foarte entuziamat la final și a lăudat jucătorii: "Ați scris propriul dvs. capitol inspirator în marea istorie a lui Lakers. Am trecut printr-o tragedie sfâșietoare odată cu pierderea iubitului nostru Kobe Bryant. Lăsați acest trofeu să ne reamintească când ne întâlnim, că atunci când credem unul în celălalt, se pot întâmpla lucruri incredibile."
NBA
NBA: Începe playoff-ul cu dispute foarte interesante, încă din primul tur
22/05/2021 LA 11:20
Olympic Games
Tokyo 2020: Top 10 Slam Dunk-uri reușite la Olimpiadă
13/04/2021 LA 09:32