LeBron James, care a sărbătorit titlul lui Liverpool pe Twitter, a primit 2% din acțiunile clubului în 2011 ca urmare a unei înțelegeri cu Fenway Sports Group, cei care dețin clubul din nordul Angliei. Inițial, valoarea acțiunilor lui James era de 6,5 milioane de dolari. Acum acea valoare a crescut semnificativ.

În mai 2019, Forbes a estimat cota de piață a lui Liverpool la 2.13 miliarde de dolari, astfel că acțiunile lui James valoarează în acest moment în jur de 43,6 milioane de dolari, de șapte ori mai mult. După cucerirea titlului însă, cel mai probabil valoarea acțiunilor va crește din nou.

Baschet
Astăzi, Kobe Bryant ar fi împlinit 42 de ani. Mesajul emoționant transmis de Los Angeles Lakers
23/08/2020 LA 17:07

Partenerul de afaceri al lui James, Maverick Carter, a declarat pentru ESPN în 2018: ”A fost o încântare să vedem un club cu o asemenea tradiție să revină în top și să facem parte din acest lucru. Lui LeBron îi place să fie implicat în alt sport global”.

Creșterea valorii lui Liverpool coincide cu o revenire și pe teren a clubului. Liverpool a beneficiat și de creșterea valorii Premier League, competiție care a semnat un acord masiv pentru drepturile tv în 2015.

LeBron James, ambasadorul lui Liverpool în SUA

De când Liverpool a ajuns la un acord pe cinci ani cu Nike, ”King” James a făcut tot posibilul pentru a promova acest partneriat și în SUA. James a fost văzut purtând noul echipament al cormoranilor înaintea unui meci recent din NBA.

James, care are 69 de milioane de urmăritori pe Instagram, a postat chiar el o fotografie cu tricoul cormoranilor. De asemenea, jucătorul celor de la LA Lakers a început să trimită tricoul cormoranilor la mai multe staruri din sport, inclusiv fostul jucător al celor de la Denver Broncos (fotbal american), Shannon Sharpe.

Pachetele cu tricouri au conținut și un mesaj personalizat de la James, însă Nike nu a dorit să facă publică lista vedetelor sportive care le-au primit.

Baschet
A început faza play-off-ului din NBA. Suspansul și-a făcut apariția încă de la primul meci
18/08/2020 LA 11:54
Baschet
#DORdeSPORT Povestea fabuloasă a debutului baschetului la JO: de ce finala s-a încheiat cu scor 19-8
14/08/2020 LA 12:06