LA Lakers a revenit în prim planul Campionatului Nord-American de Baschet, reușind primul succes după o lungă perioadă de timp. Ultima dată când Lakers a fost regina NBA se întâmpla în 2010, când legendarul Kobe Bryant cucerea al 5-lea și ultimul său trofeu alături de uriașa echipă.

Aseară, LeBron James a dus mai departe moștenirea lui Kobe Bryant și a condus-o pe Lakers către titlul mult râvnit de fanii din Los Angeles.

Baschet
Sabrina Ionescu, declarație de dragoste pentru România! Ce spune despre legătura cu Kobe Bryant
16/10/2020 LA 14:39

Prin acest succes, Lakers a egalat-o pe Boston Celtics la numărul de titluri, ambele având câte 17 până acum, fiind de departe cele mai titrate echipe, pe locurile 2 și 3 aflându-se Golden State Wariors și Chicago Bulls, cu 6 succese fiecare.

După performanța uriașă bifată azi-noapte, LeBron James a primit felicitări din toate părțile, inclusiv de la Liverpool, clubul la care este acționar.

LeBron James, felicitat de Liverpool după ce a cucerit titlul în NBA, alături de Lakers

Pe contul de Twitter din Statele Unite, campioana din Premier Legue i-a transmis un mesaj superb lui LeBron, făcând referire la faptul că triumful celor de la Lakers a venit în același an cu cel al lui Liverpool din campionatul Angliei.

"Reds (n.r. - porecla celor de la Liverpool) în anul 2020, preocupați să câștige trofee! Felicitări pentru titlul cucerit, Lakers și LeBron James!", au scris cei de la Liverpool USA.

Pe rețelele sociale a apărut și o fotografie minunată cu LeBron James îmbrăcat simultan în echipamentele lui Liverpool și Los Angeles Lakers.

LeBron James a devenit acționar (2%) la Liverpool în urmă cu 9 ani, când a investit suma de 6,5 milioane de dolari la clubul de pe Anfield. Grație performanțelor impresionante din ultimele două sezoane - din UEFA Champions League și Premier League - acțiunile "cormoranilor" au "explodat".

Potrivit Forbes, procentul de 2% deținut de LeBron valorează în prezent 43,6 milioane de dolari.

Lebron James, MVP-ul finalei NBA

Succesul lui Lakers din acest an i se datorează într-o proporție semnificativă lui Lebron James. Cel mai bun jucător al ultimilor 10 ani a reușit să ducă această echipă spre victoria finală, la al 2-lea an în care joacă sub aceste culori.

James a ajuns la 4 inele de campion, precedentele 3 fiind câștigate cu Miami Heat (2012 și 2013), respectiv Cleveland Cavaliers (2016). În ultimul meci al finalei din acest an, James a încheiat cu 28 de puncte, 14 recuperări și 10 pase decisive, fiind declarat MVP-ul finalei NBA, distincție pe care a primit-o de fiecare dată când a cucerit câte un inel de campion.

Așadar, la capătul unui sezon foarte ciudat, care s-a terminat când era programat să începaă următorul, Lebron James&Co își trec în palmares un succes care readuce franciza în prim planul celui mai puternic baschet de pe planetă.

La final, James s-a declarat bucuros că a reușit împreună cu coechipierii săi să readucă titlul în Los Angeles, lucru care îi va aduce echipei respectul de care se bucura altădată: "Organizația noastră vrea respectul tuturor. Laker Nation vrea respect. Și vreau și eu afuristul meu de respect."

NBA
”Pentru Kobe!”. De ce titlul obținut de Lakers va rămâne în istorie, într-un sezon cu totul special
12/10/2020 LA 16:26
Baschet
LA Lakers este din nou campioană în NBA! Lebron James a ajuns la al 4-lea inel din carieră
12/10/2020 LA 07:37