LA Lakers a revenit în prim planul Campionatului Nord-American de Baschet, reușind primul succes după o lungă perioadă de timp. Ultima dată când Lakers a fost regina NBA se întâmpla în 2010, când legendarul Kobe Bryant cucerea al 5-lea și ultimul său trofeu alături de uriașa echipă.
Aseară, LeBron James a dus mai departe moștenirea lui Kobe Bryant și a condus-o pe Lakers către titlul mult râvnit de fanii din Los Angeles.
Prin acest succes, Lakers a egalat-o pe Boston Celtics la numărul de titluri, ambele având câte 17 până acum, fiind de departe cele mai titrate echipe, pe locurile 2 și 3 aflându-se Golden State Wariors și Chicago Bulls, cu 6 succese fiecare.
Baschet
Coșmarul lui Brittney Griner, într-o închisoare din Rusia: "Bătăi, tortură și condiții de sclavie"
29/11/2022 LA 07:56
După performanța uriașă bifată azi-noapte, LeBron James a primit felicitări din toate părțile, inclusiv de la Liverpool, clubul la care este acționar.

LeBron James, felicitat de Liverpool după ce a cucerit titlul în NBA, alături de Lakers

Pe contul de Twitter din Statele Unite, campioana din Premier Legue i-a transmis un mesaj superb lui LeBron, făcând referire la faptul că triumful celor de la Lakers a venit în același an cu cel al lui Liverpool din campionatul Angliei.
"Reds (n.r. - porecla celor de la Liverpool) în anul 2020, preocupați să câștige trofee! Felicitări pentru titlul cucerit, Lakers și LeBron James!", au scris cei de la Liverpool USA.
Pe rețelele sociale a apărut și o fotografie minunată cu LeBron James îmbrăcat simultan în echipamentele lui Liverpool și Los Angeles Lakers.
LeBron James a devenit acționar (2%) la Liverpool în urmă cu 9 ani, când a investit suma de 6,5 milioane de dolari la clubul de pe Anfield. Grație performanțelor impresionante din ultimele două sezoane - din UEFA Champions League și Premier League - acțiunile "cormoranilor" au "explodat".
Potrivit Forbes, procentul de 2% deținut de LeBron valorează în prezent 43,6 milioane de dolari.

Lebron James, MVP-ul finalei NBA

Succesul lui Lakers din acest an i se datorează într-o proporție semnificativă lui Lebron James. Cel mai bun jucător al ultimilor 10 ani a reușit să ducă această echipă spre victoria finală, la al 2-lea an în care joacă sub aceste culori.
James a ajuns la 4 inele de campion, precedentele 3 fiind câștigate cu Miami Heat (2012 și 2013), respectiv Cleveland Cavaliers (2016). În ultimul meci al finalei din acest an, James a încheiat cu 28 de puncte, 14 recuperări și 10 pase decisive, fiind declarat MVP-ul finalei NBA, distincție pe care a primit-o de fiecare dată când a cucerit câte un inel de campion.
Așadar, la capătul unui sezon foarte ciudat, care s-a terminat când era programat să începaă următorul, Lebron James&Co își trec în palmares un succes care readuce franciza în prim planul celui mai puternic baschet de pe planetă.
La final, James s-a declarat bucuros că a reușit împreună cu coechipierii săi să readucă titlul în Los Angeles, lucru care îi va aduce echipei respectul de care se bucura altădată: "Organizația noastră vrea respectul tuturor. Laker Nation vrea respect. Și vreau și eu afuristul meu de respect."
Baschet
"Recăderea în iad a celui mai chinuit suflet din NBA". A spart 16 milioane€ şi a ajuns om al străzii
11/11/2022 LA 12:18
NBA
Los Angeles Lakers, cel mai slab start de sezon din istoria francizei
10/11/2022 LA 15:32