Articol scris de Andrei Nicolae
Borna negativă atinsă de echipa din California vine după înfrângerea suferită azi-noapte în fața celor de la Dallas Mavericks. Lakers a ajuns la un bilanț de 31 de victorii și 44 de înfrângeri în sezonul regulat, la egalitate cu echipa de pe a zecea poziție, San Antonio Spurs. Echipa lui Frank Vogel a suferit a treia înfrângere la rând, iar în ultimele zece partide a obținut doar trei victorii.
Lakers a ieșit astfel și din rândul echipelor ce pot participa în turneul de play-in, în speranța de a obține un loc de play-off. Turneul de play-in implică echipele ce termină sezonul regulat pe pozițiile 7, 8, 9 și 10.
Olympic Games
Team USA, a doua înfrângere în meciurile de pregătire pentru Jocurile Olimpice
PESTE 2 LUNI
Primele două echipe, și anume ocupantele locurilor 7 și 8, joacă o partidă pe terenul celei mai bine clasate, iar câștigătoarea începe play-off-ul de pe poziția a șaptea și va juca împotriva locului secund din conferință. Pierzătoarea din duelul respectiv se va duela cu învingătoarea din duelul 9-10 pentru ultimul loc din play-off, iar echipa care câștigă va juca împotriva trupei care încheie sezonul regulat pe primul loc în conferință.
Una dintre cauzele înfrângerilor succesive suferite de Lakers în acest sezon a fost reprezentată de lipsa de pe parchet a starurilor LeBron James și Anthony Davis. Duo-ul californienilor a fost afectat de accidentări, James ratând 20 de partide din sezonul regulat, iar Davis 38.
Extrema de forță a echipei din Los Angeles se confruntă cu o accidentare la picior și este în pericol să rateze și restul partidelor din sezonul regulat. Lipsa de coeziune a echipei a fost de asemenea un factor decisiv, provocat la rândul său de accidentările succesive din cadrul echipei.

Parcursul lui Lakers din ultimii ani

Los Angeles Lakers a ratat ultima oară playoff-ul în sezonul 2018/19, la primul sezon al lui LeBron la echipă, înainte de venirea lui Anthony Davis, de la New Orleans Pelicans. Sezonul următor, echipa din California a reușit să obțină campionatul în fața lui Miami Heat, iar în sezonul 2020/21 a fost eliminată din play-off din prima rundă de către finalista din acel sezon, Phoenix Suns.
Lakers mai are șapte partide de disputat și speră că va urca din nou în zona locurilor de play-in. Echipa din California va da piept în finalul sezonului cu Utah Jazz, New Orleans Pelicans, Phoenix Suns, Golden State Warriors, Oklahoma City Thunder și Denver Nuggets, cu ultima echipă de două ori.
NBA
Warriors, a doua victorie în Finala Conferinței de Vest. Doncic a marcat 42 de puncte
21/05/2022 LA 09:57
NBA
Miami Heat, victorie în primul meci al Finalei Conferinței de Est. Butler, prestație de excepție
18/05/2022 LA 16:04