Federația Română de Baschet este condusă din 2013 de către Horia Păun, care a decis să nu se mai înscrie în cursa electorală din acest an. Astfel, Adrian Voinescu (susținut de actualul președinte), Cătălin Burlacu, Cristian Săndulache, Virgil Stănescu și Carmen Tocală sunt candidații alegerilor, care au fost programate inițial pe data de 15 aprilie, iar apoi amânate pentru 14 mai.
În cursa electorală s-a înscris și Svetlana Drăgușin, mama fotbalistului Radu Drăgușin (Juventus), dar a decis să se retragă pentru a o susține pe Carmen Tocală. Aceasta din urmă a mai condus FRB între 2005 și 2012, iar din 2013 este vicepreședinte la FIBA Europe.
Tocmai poziția sa în cadrul Federației Europene a declanșat un adevărat război între candidați. Mai exact, Carmen Tocală este acuzată că în campania electorală a susținut că are întreaga susținere a forului european pentru a redeveni șefa baschetului românesc. Doar că FIBA Europe nu are niciun drept în a se implica în aceste alegeri, iar de aici până la acuze dure din partea contracandidaților nu a mai fost decât un pas.
Baschet
Coșmarul lui Brittney Griner, într-o închisoare din Rusia: "Bătăi, tortură și condiții de sclavie"
29/11/2022 LA 07:56

FIBA nu se implică în alegerile de la FRB

Federația Română de Baschet a decis să ia poziție față de evenimentele din ultimele zile și a solicitat și FIBA Europe să-și spună punctul de vedere.
"Federația Română de Baschet a constatat, cu surprindere, apariția în spațiul public a unor declarații efectuate de către unul dintre candidații la postul de președinte al FRB, conform cărora acesta este susținut de către federația internaționala în demersurile sale.
Ținând cont de aceasta prezumție gravă de interferență în procesul liber al alegerilor unei federații naționale, președintele FR Baschet, Horia Păun, a solicitat FIBA și FIBA Europe un punct de vedere cu privire la aceste declarații publice, apărute în presa din România și folosite în campania electorală.", se arată într-un comunicat publicat pe site-ul frbaschet.ro
Actuala conducere a FRB a primit un răspuns elocvent, fiind asigurată că FIBA și FIBA Europe nu au niciun fel de implicare în alegerile de peste o lună.
"FIBA și FIBA Europe nu sunt implicate în alegerile interne ale Federației Române de Baschet, cum nu sunt implicate nici în cazul alegerilor din cadrul altor federații naționale membre.", a fost răspunsul semnat de Kamil Novak, Directorul Executiv al FIBA Europe.
Baschet
"Recăderea în iad a celui mai chinuit suflet din NBA". A spart 16 milioane€ şi a ajuns om al străzii
11/11/2022 LA 12:18
NBA
Los Angeles Lakers, cel mai slab start de sezon din istoria francizei
10/11/2022 LA 15:32