Baschet

Mark McNamara, fost campion NBA şi circumstanţial Chewbacca, în Star Wars, a încetat din viaţă

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Mark Mcnamara

Credit imagine: Eurosport

DeCristian Mihala
01/05/2020 la 15:06

Mark McNamara, fostul jucător de baschet din NBA, a încetat din viaţă la 60 de ani. Centrul de 211 cm s-a luptat în trecut cu diverse afecţiuni cardiace şi fusese diagnosticat cu o afecţiune respiratorie rară.

Fost jucător important pentru Philadelphia 76ers, San Antonio Spurs, Los Angeles Lakers și Orlando Magic, McNamara a fost unul dintre jucătorii de prim plan din NBA în anii '80, reuşind chiar să câştige titlul cu Sixers, în 1983.

Faima sa a trecut graniţele în 1991, când a semnat cu Real Madrid, transfer ce părea la vremea respectivă o mare lovitură pentru baschetul din Europa. Din păcate pentru gruparea blanco, McNamara nu a rezistat mult la Madrid, nereuşind să se adapteze. În special modul în care se apărau jucătorii pe "bătrânul continent" l-a nemulţumit, astfel că după mai puţin de un an s-a întors în SUA, unde şi-a încheiat cariera la Rapid City Thrillers.

Baschet

Sabrina Ionescu, OUT pentru o lună după accidentarea horror de sâmbătă! Verdictul medicilor

03/08/2020 LA 06:37

În ultimii ani, fostul pivot a avut mai multe probleme cardiace, iar acest lucru i-a fost în cele din urmă fatal, el încetând din viaţă în această săptămână din cauza unor complicaţii la inimă.

A fost Chewbacca în Războiul Stelelor

McNamara a fost poreclit de colegi "Wookie", după ce în 1979 a filmat pentru Războiul Stelelor - Imperiul contraatacă. El l-a interpretat temporar doar pe actorul care i-a dat viață personajului, Peter Mayhew, care la acel moment s-a îmbolnăvit pentru o scurtă perioadă.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Baschet

Jonathan Isaac, primul baschetbalist din NBA care refuză să îngenuncheze la imn. Motivația gestului

01/08/2020 LA 13:33
Baschet

VIDEO | Sabrina Ionescu s-a accidentat grav. Mesajul de încurajare primit de la Lebron James

01/08/2020 LA 08:44
Subiecte asemănătoare
Baschet
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol