Baschet

Michael Jordan a cheltuit 61,5 milioane de dolari pentru a călători cu stil

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Michael Jordan

Credit imagine: SID

DeCristian Mihala
13/05/2020 la 11:46

Michael Jordan este cel mai bogat sportiv al planetei, dar cheltuielile pe care le face se ridică la cifre amețitoare. Americanii notează că MJ a cheltuit 61,5 milioane de dolari pentru a cumpăra și a modifica un avion privat după bunul său plac.

Considerat cel mai bun jucător din istoria baschetului, Jordan și-a lăsat amprenta asupra acestui sport, reușind să câștige de 6 ori titlul de campion în NBA, alături de Chicago Bulls. Aportul său la trofeele cucerite a fost uriaș, fiind declarat MVP-ul finalei NBA de fiecare dată. Mai mult, Michael a fost numit de 5 ori jucătorul sezonului.

Bucurându-se de o popularitate imensă, MJ a devenit o adevărată mașinărie de făcut bani. Dar și cheltuielile fostului jucător de la Bulls sunt pe măsură. Dacă despre problemele avute cu pariurile se știu foarte multe lucruri, Jordan având acest viciu de aproape 30 de ani, cea mai mare sumă cheltuită a avut în vedere confortul său personal.

Baschet

"O minciună totală!". Cel mai mare neadevăr spus de Jordan în documentarul controversat

ACUM 12 ORE

Pentru a nu mai închiria aeronave care să îl transporte în locurile unde are de filmat diferite clipuri publicitare, MJ a decis să își achiziționeze un avion privat Gulfstream G550.

Inițial, acesta a fost pictat în alb și albastru culorile Universității North Carolina. În 2017, i-a oferit un "facelift" aeronavei, pe care a vopsit-o în culorile faimosului său brand de încălțăminte.

Pe lângă exterior, Jordan și-a dorit o serie de schimbări și în interior. În total, cheltuielile pentru achiziționarea avionului și modificările făcute la acesta l-au costat pe MJ nu mai puțin de 61,5 milioane de dolari, anunță sportscasting.com.

Jordan, cel mai bogat sportiv din istorie

Michael Jordan a devenit în această primăvară cel mai bogat sportiv din istorie, cu o avere estimată la 1,9 milarde de dolari.

MJ a fost primul sportiv din istorie care a câștigat peste 30 de milioane de dolari pe sezon. Contractele de sponsorizare i-au adus 500 de milioane de dolari între 2002 și 2012. El a devenit miliardar în 2014, apoi averea lui a continuat să crească, atingând pragul de 1.5 miliarde de dolari în 2018. În prezent, averea lui Michael Jordan este estimată la 1,9 miliarde de dolari, fiind cel mai bogat sportiv din lume.

Jordan se află printre cei mai bogați 1500 de oameni din întreaga planetă, în timp ce la nivelul Statelor Unite a intrat în TOP 500.

Marca a analizat evoluția financiară a lui Michael Jordan de când a intrat pentru prima oară în NBA și până când a ajuns în top. Evident, spaniolii s-au concentrat în mod expres asupra contractului încheiat cu compania Nike în 1984, în sezonul său de debut din NBA.

Primul său contract încheiat cu celebra firmă a valorat 250.000 de euro pe an. Inițial, Jordan își dorea să semneze cu Adidas, marea rivală de pe piață a celor de la Nike. Compania germană l-a refuzat pe Jordan din cauza înălțimii sale (1,98 m), considerată sub nivelul așteptat (2,13 m), iar superstarul american a semnat în cele din urmă cu Nike, după ce a discutat cu CEO-ul Phil Knight.

Contractul semnat cu Jordan a fost cea mai bună decizie din viața mea." | Phil Knight (CEO Nike)

Din acel moment, atât Jordan, cât și Nike au cunoscut o creștere extraordinară. Veniturile companiei au explodat, în timp ce baschetbalistul a început să încaseze milioane de dolari reprezentând brandul.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

NBA

NBA pune la cale o revenire la mijlocul lunii iulie cu meciuri doar la Disney World Resort

IERI LA 06:45
Baschet

Momentul în care Jordan şi-a găsit naşul: "Dacă mai faci asta o singură dată, îţi rup picioarele"

23/05/2020 LA 09:56
Subiecte asemănătoare
Baschet
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ultimele știri

Baschet

"O minciună totală!". Cel mai mare neadevăr spus de Jordan în documentarul controversat

ACUM 12 ORE

Ultimele videoclipuri

Baschet

#DORdeSPORT Interviu cu Vlad Moldoveanu

00:22:31

Cele mai populare

Tenis

#YouSayWePlay Interviu cu Alexandra Tănăsescu

22/05/2020 LA 12:45
Vezi mai multe