Relațiile dintre Michael Jordan și Scottie Pippen s-au înrăutățit foarte mult, după ce în anii 90 au făcut la Chicago Bulls o echipă imbatabilă.
Mai recent, Pippen s-a supărat foarte tare dupăce a fost portretizat drept a doua vioară în documentarul de mare succes al Michael Jordan pe Netflix, "Ultimul dans". Astfel, în cel mai recent mai recente declarații, magicianul "taurilor" din Chicago a fost acuzat de fostul său coechipier că a "ruinat baschetul".

"Michael Jordan a distrus baschetul"

Baschet
Coșmarul lui Brittney Griner, într-o închisoare din Rusia: "Bătăi, tortură și condiții de sclavie"
IERI LA 07:56
Pippen s-a arătat nemulțumit de felul în care a fost portretizat în serial și nu a ezitat să-l atace pe marele Jordan, văzut de mulți drept cel mai mare baschetbalist din toate timpurile.
https://i.eurosport.com/2021/11/02/3247562.jpg
Iar acum, în noua carte "Unguarded", care ajunge pe rafturi în această lună, Scottie nu a ezitat să folosească unele cuvinte destul de dure la adresa superstarului.
"Aș putea merge atât de departe încât să spun că Mike a distrus baschetul. În anii 80, pe terenurile de joc, trebuia ca toată lumea să miște mingea, să paseze pentru a ajuta echipa. Asta s-a oprit în anii 90. Copiii au vrut să fie ca Mike. Ei bine, Mike nu a vrut să paseze, nu a vrut să recupereze sau să se apere la cel mai bun adversar. Voia ca totul să fie făcut pentru el.
De aceea am crezut întotdeauna că LeBron James este cel mai mare jucător pe care l-a văzut vreodată acest sport. El face totul și întruchipează despre ce este cu adevărat jocul", spune Scottie Pippen într-un fragment din carte.

Documentar pentru a arăta că Jordan este mai mare decât LeBron?

În timpul documentarului "The Last Dance (n.r. Ultimul dans)", Jordan s-a referit la Pippen drept "cel mai bun coechipier al său din toate timpurile". ÎLa prima vedere, eticheta pare să fie pozitivă, dar aceasta din urmă a interpretat altfel după ce a urmărit documentarul.
"Asta este ceea ce a fost special în a juca pentru Bulls: camaraderia pe care am stabilit-o unul cu celălalt, nu că ne-am simțit binecuvântați să fim în aceeași echipă cu nemuritorul Michael Jordan", a scris Pippen.
https://i.eurosport.com/2020/04/24/2810365.jpg
"Am fost un coechipier mult mai bun decât Michael a fost vreodată. Întrebați pe oricine a jucat cu noi doi. Eram mereu acolo cu o palmă pe spate sau cu un cuvânt de încurajare, mai ales după ce el a doborât pe cineva dintr-un motiv sau altul.
I-am ajutat pe ceilalți să creadă în ei înșiși și să înceteze să se îndoiască", a susținut Pippen.
Pippen insistă că Jordan a fost glorificat în detrimentul laudelor pentru el și pentru alte vedete ale Bulls, în tentativa de a arăta noii generații că a fost mai mare decât LeBron James, actualul star de la Los Angeles Lakers. De ani de zile, principala dezbatere a fanilor baschetului legată de cel mai bun jucător din istorie îi are în centrul atenției pe Jordan și LeBron:
"Ei l-au glorificat pe Michael Jordan, fără ca eu și ceilalți mândri coechipieri să primim suficiente laude. Chiar și în cel de-al doilea episod, care s-a concentrat pentru o vreme pe creșterea mea dificilă și pe calea improbabilă către NBA, narațiunea a revenit la MJ și hotărârea lui de a câștiga.
Nu am fost altceva decât o recuzită. M-a catalogat: 'Cel mai bun coechipier din toate timpurile'. Nu ar fi putut fi mai amabil de atât nici dacă ar fi încercat".

Ce a spus Charles Barkley despre acest scandal

În tot acest scandal a intervenit și Charles Barkley, rivalul celor de la Chicago Bulls în anii 90, unul dintre cei mai mari jucători din istoria NBA fără să fi câștigat vreodată titlul. Acesta este de părere că atacurile lui Pippen la adresa lui Jordan sunt o încercare de a-și vinde memoriile. "Scottie doar încearcă să vândă cărți. Nu cred că este îngrijorat de relațiile ulterioare, de prietenii. Cred că doar încearcă să vândă cărți", a susținut și "Sir Charles".
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Baschet
"Recăderea în iad a celui mai chinuit suflet din NBA". A spart 16 milioane€ şi a ajuns om al străzii
11/11/2022 LA 12:18
NBA
Los Angeles Lakers, cel mai slab start de sezon din istoria francizei
10/11/2022 LA 15:32