Jurnaliștii de la As consideră că fostul oficial de la Bulls a ieșit cel mai "șifonat" din punct de vedere al imaginii, la finalul documentarului "The Last Dance", ca urmare a poveștilor negative care l-au avut în prim-plan.
După ultimele dezvăluiri impresionante din documentarul respectiv, care se axează pe perioada glorioasă petrecută de Michael Jordan la Chicago Bulls, o nouă întâmplare neștiută a fost făcută publică în presa internațională.
Decedat în urmă cu 3 ani, Jerry Krause a fost considerat "arhitectul" lui Chicago Bulls, club care a dominat NBA-ul în perioada 1991-1998, reușind să câștige de 6 ori titlul. În ciuda performanțelor uriașe bifate cu Krause la conducerea echipei, Michael Jordan a recunoscut faptul că managerul era un tip extrem de dur, iar relația dintre ei era extrem de tensionată.
Baschet
Coșmarul lui Brittney Griner, într-o închisoare din Rusia: "Bătăi, tortură și condiții de sclavie"
29/11/2022 LA 07:56
Pentru Krause conta enorm ca echipa să câștige, fiind în stare să facă orice pentru a-și atinge obiectivele.

Michael Jordan și-a confruntat "cel mai mare inamic" al carierei

NBC Sports a făcut rost de un fragment din autobiografia lui Jerry Krause - care urmează să fie publicată - în cadrul căreia fostul manager vorbește despre un conflict pe care l-a avut cu Michael Jordan în sezonul 1985/1986. La vremea respectivă, jucătorul lui Chicago Bulls avea numai 22 de ani și tocmai suferise o accidentare la picior.
I-am spus: 'Michael, nu te pot lăsa să-ți riști cariera, jucând în următoarele meciuri. Ai fost controlat de cei mai buni doctori din zonă și cu toții au ajuns la concluzia că trebuie să te menajezi. Răspunsul său a venit imediat: 'Îmi cunosc corpul și vreau să joc'. În acel moment a început o dispută: 'Michael, tu ești jucător, nu doctor. Trebuie să asigur binele echipei, motiv pentru care nu vei evolua'.
Mai târziu, Michael le-a spus celor care n-au fost prezenți la ședință că l-am numit un simplu angajat al francizei și că va suporta consecințele dacă nu-mi urmează instrucțiunile. Evident, n-a fost deloc adevărat. Chiar credeți că aș fi putut să-i spun unui tânăr talent că este un simplu angajat, în fața patronului și doctorilor din întreaga țară? | Jerry Krause
În urma conflictului cu Krause, Michael Jordan n-a evoluat în vreun meci din perioada noiembrie 1985 - martie 1986. În sezonul respectiv, legendarul jucător a încheiat cu o medie de 22,7 puncte, cea mai slabă performanță a sa din perioada petrecută la Chicago Bulls.

Michael Jordan, de 6 ori campion în NBA

Lucrurile aveau să se schimbe radical în următoarea perioadă. Considerat cel mai bun jucător din istoria baschetului, Jordan și-a lăsat amprenta asupra acestui sport, reușind să câștige de 6 ori titlul de campion în NBA, alături de Chicago Bulls.
Aportul său la trofeele cucerite a fost uriaș, fiind declarat MVP-ul finalei NBA de fiecare dată. Mai mult, Michael a fost numit de 5 ori jucătorul sezonului.

Michael Jordan, cel mai bogat sportiv din istorie

Michael Jordan a fost primul sportiv din istorie care a câștigat peste 30 de milioane de dolari pe sezon. Contractele de sponsorizare i-au adus 500 de milioane de dolari între 2002 și 2012. El a devenit miliardar în 2014, apoi averea lui a continuat să crească, atingând pragul de 1.5 miliarde de dolari în 2018. În prezent, averea lui Michael Jordan este estimată la 1,9 miliarde de dolari, fiind cel mai bogat sportiv din lume.
Jordan se află printre cei mai bogați 1500 de oameni din întreaga planetă, în timp ce la nivelul Statelor Unite a intrat în TOP 500.
https://i.eurosport.com/2020/06/01/2826821.jpg
Baschet
"Recăderea în iad a celui mai chinuit suflet din NBA". A spart 16 milioane€ şi a ajuns om al străzii
11/11/2022 LA 12:18
NBA
Los Angeles Lakers, cel mai slab start de sezon din istoria francizei
10/11/2022 LA 15:32