Documentarul despre viața lui Michael Jordan, "The Last Dance", s-a viralizat extrem de repede datorită poveștilor uimitoare prezentate de legendarul jucător din NBA de-a lungul episoadelor. În ciuda faptului că serialul este foarte detaliat, producătorii n-au reușit să acopere toate evenimentele interesante din cariera fostului baschetbalist de la Chicago Bulls.
Jason Hehir, directorul documentarului, a dezvăluit pentru ESPN mai multe întâmplări neștiute din viața lui Michael Jordan și care nu apar în cele 10 episoade. Una dintre ele se axează pe perioada petrecută în liceu de multiplul campion din NBA. Hehir a povestit că Jordan a fost nevoit să lucreze temporar ca ospătar în perioada liceului din cauza situației financiare sărace pe care o aveau părinții săi.
Jordan învăța și juca baschet la un liceul "Emsley A. Laney" din Wilmington (North Carolina) și spera să ajungă la un colegiu cu renume, de unde apoi să se lanseze în NBA. Așa cum este deja foarte bine cunoscut, acest lucru s-a și întâmplat în cele din urmă, însă nu fără sacrificii din partea lui Michael.
Olympic Games
Team USA, a doua înfrângere în meciurile de pregătire pentru Jocurile Olimpice
PESTE 6 LUNI

Jordan a lucrat ca ospătar în timpul liceului

Ca să-și permită în continuare să meargă la liceul respectiv, Jordan a început să lucreze ca ospătar, servindu-și colegii cu sandwich-uri și suc în timpul zilei, pentru ca seara să poată merge la antrenamentele și meciurile echipei de baschet.
Potrivit lui Hehir, evoluțiile lui Jordan din timpul liceului n-au fost grozave la început, motiv pentru care nu a fost trecut pe lista jucătorilor aflați în vizorul Universităților. Prin urmare, fostul său antrenor i-a îmbunătățit cifrele pe hârtie pentru a-i oferi o șansă. Iar Michael a profitat din plin de ea.
Antrenorul i-a modificat cifrele pentru că Jordan nici măcar nu se afla pe lista jucătorilor de top din timpul liceului. Oricum, foarte rar venea cineva să urmărească un puști din Wilmington. Deși se aflau acolo doar de o săptămână, părinții lui rămăseseră repede fără bani. Jordan se descurcase minunat în ultimele zile și fusese numit MVP, așa că antrenorii au venit cu o propunere surprinzătoare, puțin cunoscută de alții: să lucreze ca ospătar. În schimb, aceștia s-au oferit să-i plătească taxele de școlarizare. Jordan a obținut titlul de MVP al liceului și în cea de-a doua săptămână. Ziua își servea colegii cu sandwich-uri și suc, iar seara îi 'distrugea' pe teren. | Jason Hehir

Michael Jordan, cel mai bogat sportiv din istorie

Considerat cel mai bun jucător din istoria baschetului, Jordan și-a lăsat amprenta asupra acestui sport, reușind să câștige de 6 ori titlul de campion în NBA, alături de Chicago Bulls. Aportul său la trofeele cucerite a fost uriaș, fiind declarat MVP-ul finalei NBA de fiecare dată. Mai mult, Michael a fost numit de 5 ori jucătorul sezonului.
Michael Jordan a fost primul sportiv din istorie care a câștigat peste 30 de milioane de dolari pe sezon. Contractele de sponsorizare i-au adus 500 de milioane de dolari între 2002 și 2012. El a devenit miliardar în 2014, apoi averea lui a continuat să crească, atingând pragul de 1.5 miliarde de dolari în 2018. În prezent, averea lui Michael Jordan este estimată la 1,9 miliarde de dolari, fiind cel mai bogat sportiv din lume.
Jordan se află printre cei mai bogați 1500 de oameni din întreaga planetă, în timp ce la nivelul Statelor Unite a intrat în TOP 500.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
NBA
După 941 de zile, Klay Thompson își va face revenirea în NBA
09/01/2022 LA 14:07
Baschet
O școală din SUA și-a suspendat antrenorul după ce a zdrobit o adversară cu 92-4
07/01/2022 LA 10:25