Michael Jordan nu este genul de om care mai are nevoie de vreo introducere. MJ deține recordul pentru cele mai multe MPV din istoria NBA și a cucerit șase titluri alături de Chicago Bulls în anii 1990.
Însă chiar și înainte de acea perioadă glorioasă, Jordan scria istorie pentru clubul care avea să se identifice apoi cu el. Pe 26 februarie 1987, Jordan avea parte de un meci pe care nu îl va uita prea ușor.
Chiar în acea zi, Michael Jordan a depășit recordul lui Chet Walker pentru a deveni jucătorul de la Chicago Bulls cu cele mai multe puncte reușite într-un singur meci din sezonul regulat: 58 de puncte în doar 37 de minute. Ceea ce face acest număr și mai impresionant este faptul că Jordan nu a încercat nici măcar o singură aruncare de trei puncte.
Baschet
"Recăderea în iad a celui mai chinuit suflet din NBA". A spart 16 milioane€ şi a ajuns om al străzii
11/11/2022 LA 12:18

Ziua în care Michael Jordan a scrie pentru prima oară istorie pentru Chicago Bulls

Jordan s-a mulțumit să atace coșul în repetate rânduri dar și cu un palmares aproape perfect la aruncările libere, convertind 26 din 27 posibile. În al treilea sfert al meciului cu New Jersey Nets, Jordan a fost neiertător și a reușit adune 19 puncte consecutive.
Acela era al treilea meci al lui Jordan din carieră în care reușise peste 50 de puncte. Era doar începutul: în întreaga carieră, Jordan urma să mai înscrie peste 50 de puncte în alte 30 de meciuri.
Deși peste 14.000 de fani scandau la unison „vrem 60 de puncte”, Jordan a cerut să iasă de pe teren cu două minute și 44 de secunde rămase în meci.
„Michael a luat multă presiune de pe umerii mei când a cerut să iasă. Am vrut ca el să obțină cât mai multe puncte posibile, dar în acel moment m-am întrebat dacă nu cumva aveam un avans destul de mare iar răspunsul era da”, a declarat antrenorul de la acea vreme al celor de la Bulls, Doug Collins, conform New York Times.
NBA
Los Angeles Lakers, cel mai slab start de sezon din istoria francizei
10/11/2022 LA 15:32
Baschet
Luka Doncic, primul jucător din NBA, din ultimii 60 de ani, cu peste 30 puncte în primele 7 meciuri
03/11/2022 LA 11:06