Pe 25 mai, George Floyd, un bărbat de culoare neînarmat, a fost ucis de poliție. Acest deces tragic a declanșat o revoltă violentă în mai multe orașe din Statele Unite.
La numai o zi după ce a anunțat donația, Michael Jordan a oferit un interviu pentru Charlotte Observer, în care și-a exprimat indignarea față de abuzurile rasiale:
Rasismul a luat amploare, iar unele grupuri acceptă acest lucru. Ar trebui să învățăm încă din copilărie că astfel de abuzuri nu sunt tolerabile. Educația reprezintă un element esențial din perspectiva schimbării sociale. Afro-americanii au fost bătuți de-a lungul multor ani. Nu mai putem accepta așa ceva! Este un punct de cotitură și trebuie să acționăm ferm. Nu este vorba doar de donații. Cu toții trebuie să ne uităm în oglindă, este un prim pas extrem de important. Doar pentru că o persoană s-a născut în suburbii nu înseamnă că trebuie considerată inferioară. Nu trebuie să te consideri superior doar pentru că ai beneficiat de mai multe avantaje decât ceilalți. Este vorba despre educație într-un procentaj de 110%. Intenția mea n-a fost doar să semnez niște cecuri. Îmi doresc ca suma donată să fie utilizată cu folos. | Michael Jordan
Olympic Games
Team USA, a doua înfrângere în meciurile de pregătire pentru Jocurile Olimpice
PESTE 9 LUNI

Michael Jordan a donat 100 milioane de dolari pentru combaterea rasismului

Michael Jordan va împărți donația pe o perioadă de 10 ani și va fi foarte atent la utilizarea sumei de către mai multe asociații. Acesta are o avere de peste 2 miliarde de dolari și a susținut de-a lungul timpului mai multe cauze de acest gen.
Anunțam că Michael Jordan și brandul Jordan va dona 100 de milioane de dolari în următorii 10 ani în această luptă pentru eradicarea diferențelor sociale între rase. Trebuie să ne unim cu guvernul, comunitățile locale și liderii societății civile pentru a crea un impact pozitiv asupra acestui aspect esențial al existenței noastre. Violența împotriva oamenilor de culoare trebuie să înceteze! - Craig Williams, președintele Jordan Brand
Baschet
Sfârșitul Euroleague? NBA și FIBA pregătesc o divizie europeană
22/10/2021 LA 08:37
NBA
NBA revine în această noapte! Bucks-Nets și Lakers-Warriors, primele meciuri ale noului sezon
19/10/2021 LA 15:47