Pe 25 mai, George Floyd, un bărbat de culoare neînarmat, a fost ucis de poliție. Acest deces tragic a declanșat o revoltă violentă în mai multe orașe din Statele Unite.
La numai o zi după ce a anunțat donația, Michael Jordan a oferit un interviu pentru Charlotte Observer, în care și-a exprimat indignarea față de abuzurile rasiale:
Rasismul a luat amploare, iar unele grupuri acceptă acest lucru. Ar trebui să învățăm încă din copilărie că astfel de abuzuri nu sunt tolerabile. Educația reprezintă un element esențial din perspectiva schimbării sociale. Afro-americanii au fost bătuți de-a lungul multor ani. Nu mai putem accepta așa ceva! Este un punct de cotitură și trebuie să acționăm ferm. Nu este vorba doar de donații. Cu toții trebuie să ne uităm în oglindă, este un prim pas extrem de important. Doar pentru că o persoană s-a născut în suburbii nu înseamnă că trebuie considerată inferioară. Nu trebuie să te consideri superior doar pentru că ai beneficiat de mai multe avantaje decât ceilalți. Este vorba despre educație într-un procentaj de 110%. Intenția mea n-a fost doar să semnez niște cecuri. Îmi doresc ca suma donată să fie utilizată cu folos. | Michael Jordan
Baschet
Coșmarul lui Brittney Griner, într-o închisoare din Rusia: "Bătăi, tortură și condiții de sclavie"
29/11/2022 LA 07:56

Michael Jordan a donat 100 milioane de dolari pentru combaterea rasismului

Michael Jordan va împărți donația pe o perioadă de 10 ani și va fi foarte atent la utilizarea sumei de către mai multe asociații. Acesta are o avere de peste 2 miliarde de dolari și a susținut de-a lungul timpului mai multe cauze de acest gen.
Anunțam că Michael Jordan și brandul Jordan va dona 100 de milioane de dolari în următorii 10 ani în această luptă pentru eradicarea diferențelor sociale între rase. Trebuie să ne unim cu guvernul, comunitățile locale și liderii societății civile pentru a crea un impact pozitiv asupra acestui aspect esențial al existenței noastre. Violența împotriva oamenilor de culoare trebuie să înceteze! - Craig Williams, președintele Jordan Brand
Baschet
"Recăderea în iad a celui mai chinuit suflet din NBA". A spart 16 milioane€ şi a ajuns om al străzii
11/11/2022 LA 12:18
NBA
Los Angeles Lakers, cel mai slab start de sezon din istoria francizei
10/11/2022 LA 15:32