George Mureșan are în prezent 20 de ani, însă de la 16 ani el avea o înălțime remarcabil - 2,03 metri! Chiar dacă nu se compară cu cei 2.30m ai tatălui său, înălțimea este una remarcabilă și l-a ajutat pe George să progreseze în peisajului baschetului universitar din SUA.
Anterior, George a jucat pentru Universitatea St. Andrews unde a reușit să se impună ca titular. Odată cu mutarea la Georgetown, întreaga familie s-a mutat alături de el în Washington iar Big Ghiță este mereu prezent la meciurile fiului său.
Fanii celor de la Georgetown îl au la inimă pe George, chiar dacă el nu joacă titular meci de meci. Într-un articol publicat pe un blog al fanilor, jurnalistul american Jacob VanderZwaag consideră că George tocmai a avut parte de momentul sezonului. George Mureșan a adus punctele decisive pentru Georgetown în disputa cu Universitatea DePaul iar Big Ghiță s-a bucurat pentru fiul său din tribune.
Olympic Games
Team USA, a doua înfrângere în meciurile de pregătire pentru Jocurile Olimpice
PESTE 2 LUNI
”Dacă acest moment nu te emotționează, atunci nu știu ce o va face. Mureșan a declarat după meci că nu se aștepta la nimic, era doar entuziasmat că o să joace”, a scris VanderZwaag.
Timp de patru ani, George Mureșan a așteptat răbdător pe banca celor de la Georgetown iar recent, datorită transferurilor și accidentărilor, a primit ocazia de a-și demonstra valoarea. Patrick Ewing, antrenorul celor de la Georgetown, și-a exprimat admirația pentru Mureșan: ”El este un student-atlet complet. Lucrează din greu atât clasă, cât și pe teren”.
Să reușești să ajungi la un echilibru între antrenamente, programe la sală și învățatul pentru facultate nu este niciodată ușor, dar motivația poate să dispară ușor atunci când nici măcar nu joci constant. Însă Mureșan a trecut peste aceste obstacole.
De obicei rezervele își fac apariția în ultimele minute, însă acest sezon a fost unul special pentru Georgetown, una dintre cele mai prestigioase echipe din istoria baschetului american universitar. Georgetown a câștigat campionatul național în 1984 și a fost printre primele patru echipe de cinci ori. De asemenea, ei au câștigat de cele mai multe ori turneul Big East. De 30 de ori a fost prezentă Georgetown la ”March Madness”, turneul anual din martie prin care se stabilește campioana la baschetul universitar.
Sezonul acesta a fost unul deosebit pentru Georgetown. În decembrie au părăsit echipa patru jucători iar Ewing avea puține opțiuni. Mureșan a debutat împotriva celor de la Syracuse pe 14 decembrie. Fiind față în față cu marea rivală a celor de la Georgetown, Mureșan ar fi putut ceda în fața presiunii, însă românul și-a menținut calmul. Deși a recunoscut apoi că nu se aștepta să joace atât de mult, Mureșan a fost ferm: ”Nu aș fi dat niciodatî înapoi în fața unei provocări”.
De atunci, Mureșan a început să joace constant. Deși nu a strălucit neapărat, a ascultat instrucțiunile antrenorului întocmai. În cea mai mare parte, acest lucru a însemnat că a fost agresiv în apărare și a urmărit mereu recuperările. A fost un jucător de echipă care și-a ajutat coechipierii ori de câte ori a fost nevoie.
https://i.eurosport.com/2020/03/09/2791737.jpg
Vineri, coechipierul său, Jagan Moseley, a declarat că Mureșan are din ce în ce mai multă încredere în sine iar acest lucru a fost evident împotriva celor de la Xavier duminica trecută. La scurt timp după ce a intrat pe teren, Mureșan a primit o pasă chiar aproape de linia aruncărilor libere și nu a ezitat să arunce direct la coș, cu succes.
”A devenit cu adevărat un favorit al fanilor. în 18 meciuri în acest sezon, Mureșan a reușit 13 puncte și a câștigat inimile fanilor Georgetown de pretitudineni. Deși acest sezon nu este cel mai reușit, George Mureșan ne-a dat un motiv să zâmbim. Nu voi uita prea curând cum scanda o sală întreagă ”George!”, a scris jurnalistul american.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
NBA
Warriors, a doua victorie în Finala Conferinței de Vest. Doncic a marcat 42 de puncte
21/05/2022 LA 09:57
NBA
Miami Heat, victorie în primul meci al Finalei Conferinței de Est. Butler, prestație de excepție
18/05/2022 LA 16:04