Jordan a fost un adevărat tiran în vestiar, apelând extrem de des la bullying pentru a-și motiva coechipierii. Aceste metode au funcționat, dacă e să ne raportăm la rezultate, dar imaginea celui mai mare baschetbalist din istorie a avut serios de suferit. Will Perdue, Steve Kerr, Scott Burrel sau Bill Wennington, au simțit pe propria piele ce înseamnă un discurs acid al lui Jordan, dar au existat și cazuri mai extreme: Dennis Hopson a ajuns atât de jos cu moralul din cauza lui Jordan încât pur și simplu plângea.
Documentarul a încercat să îl umanizeze pe Jordan, dar a redeschis răni adânci, astfel că Horace Grant s-a arătat revoltat, în timp ce Scottie Pippen, poate singurul aliat al lui MJ din vestiar, a fost și el deranjat de modul în care a fost prezentat.

Momentul în care Bill Cartwright l-a pus la punct pe Michael Jordan

Olympic Games
Team USA, a doua înfrângere în meciurile de pregătire pentru Jocurile Olimpice
PESTE 2 LUNI
Deşi se simţeau în multe momente umiliţi, colegii lui Jordan nu au reacţionat aproape niciodată, fiind striviţi de personalitatea şi valoarea lui MJ. Cu o excepţie, Bill Cartwright.
Bulls a semnat cu acesta în 1988 pentru a-l înlocui pe Charles Oakley, un jucător la care Jordan ţinea foarte mult şi unul dintre puţinii de care se apropiase cu adevărat. Deranjat de îndepărtarea amicului său, Jordan i-a făcut viaţa un calvar în primul sezon, obligându-i pe coechipieri să nu îi paseze. Mai mult, i-a pus porecla "Medical Bill", din cauza faptului că suferise câteva accidentări.
Centrul de 216 centimetri a îndurat aproape un sezon tortura, gândindu-se că lucrurile vor reveni la normal odată ce se va adapta şi va fi asimilat de grup. Bill a crezut că e vorba de o perioadă în care trebuie să îşi primească "botezul", fiind nou venit, însă şicanele lui Jordan au continuat.
Eric Freeman, unul dintre cei mai buni jurnaliști pe baschet din Statele Unite, a dezvăluit ce s-a întâmplat în primăvara lui 1989, când Cartwright nu a mai suportat ironiile şi tratamentul lui Jordan.
"I-a zis așa: "Uite, nu îmi plac lucrurile pe care am auzit că le spui despre mine, am înțeles că le-ai zis băieților nici să nu îmi paseze. Dacă mai faci asta o singură dată, nu vei mai juca baschet din nou, pentru îți voi rupe ambele picioare. Jordan nu a scos un cuvânt, se uita la el, dar nu a spus nimic", a dezvăluit Eric Freeman pentru "Yahoo! Sports".
Interesant e că Jordan nu purta ranchiună în astfel de situaţii. Dimpotrivă, îi aprecia pe cei care luau atitudine, demonstrând că au personalitate. A fost şi cazul lui Steve Kerr, a cărui relaţie cu MJ s-a îmbunătăţit după ce acesta l-a confruntat pe Jordan. Astfel, Bill Cartwright a continuat la Chicago fără probleme după acel episod, ajutându-şi echipa să cucerească primele trei titluri în NBA.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
NBA
Warriors, a doua victorie în Finala Conferinței de Vest. Doncic a marcat 42 de puncte
21/05/2022 LA 09:57
NBA
Miami Heat, victorie în primul meci al Finalei Conferinței de Est. Butler, prestație de excepție
18/05/2022 LA 16:04