Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

10 jucători de urmărit în noul sezon din NBA

Ion Alexandru

Publicat 21/10/2019 la 16:28 GMT+3

Noul sezon din NBA propune nume interesante, dar și contextul contează foarte mult. Schimbările din această vară aduc echipele din Los Angeles în fruntea candidatelor la titlul NBA 2020.

Kawhi Leonard, Joel Embiid, Giannis Antetokounmpo, NBA 2019-20

Credit imagine: Getty Images

Puțini erau cei care au crezut că Toronto Raptors avea șanse la trofeul Larry O'Brien, dar aceasta a ajuns, în premieră, în Canada, la finalul unui sezon neobișnuit.
Aceștia sunt cei 10 jucători de urmărit în sezonul NBA care începe marți seara (miercuri dimineață în România):
Zion Williamson, Duke Blue Devils, NBA Draft 2019

1. Zion Williamson.

Numărul 1 în draft și cu posibilități fizice deosebite, Zion este privit ca un demn urmaș al lui Lebron James. Zion Williamson are o cotă foarte ridicată, iar așteptările sunt pe măsură. Puștiul de 19 ani a demolat tot în colegiu și acum are în față paradisul NBA. New Orleans Pelicans este echipa care l-a draftat în vară, iar succesul lui depinde foarte mult de modul în care va fi încadrat în echipă. În istorie, doar doi jucători care au fost numărul 1 în draft au luat titlul cu echipa care i-a luat: David Robinson și Tim Duncan, ambii de la San Antonio Spurs. Din păcate, Zion s-a accidentat la genunchi și nu va putea juca în debutul sezonului.
Paul George, Kawhi Leonard, Eurosport

2. Kawhi Leonard.

Leonard este omul care a adus primul titlu la Toronto , iar transferul său la Los Angeles este motivul principal pentru care Clippers este atît de sus în clasamentul favoritelor la titlu. Leonard a semnat doar pe trei ani, cu un salariu de peste 100 de milioane și asta arată determinarea lui de a reuși în California. Leonard va juca la Clippers alături de Paul George, un alt jucător reprezentativ pentru generația sa.
Giannis Antetokounmpo, Milwaukee Bucks

3. Giannis Antetokounmpo.

"The Greek Freak" a avut un sezon excelent, dar nu a putut să bată de unul singur pe Toronto Raptors. Giannis a uimit baschetul în ultimii ani, iar Milwaukee Bucks a devenit o forță în Est. Venirea fratelui Thanasis alături de del în Milwaukee ar putea fi un nou plus pentru explozia acetui uriaș grec cu sânge african.
LeBron James, Anthony Davis

4. Lebron James.

Venirea prietenului Anthony Davis la Los Angeles Lakers a îndeplinit o mai veche dorință a lui Lebron. Fostul campion cu Cleveland și Miami vrea să cucerească NBA și în California și a realizat că lotul lui Lakers este subțire pentru a emite pretenții. Eșecul lamentabil din sezonul trecut, când Los Angeles Lakers a playoff-ul, îl motivează suplimentar pe Lebron.
Luka Doncic (Dallas Mavericks)

5. Luka Doncic.

Slovenul a entuziasmat în primul sezon din NBA, dar greul abia acum începe. Pretențiile texanilor sunt mult mai mari, mai ales că lângă Doncic la Dallas a sosit și Porzingis. Ca rookie, Luka Doncic a avut o medie de 21.2 puncte pe meci și acest sezon poate reprezenta o oportunitate bună pentru puștiul de 20 de ani.
Kemba Walker (Charlotte Hornets)

6. Kemba Walker.

La Charlotte Hornets, Kemba Walker a vrăjit pe toată lumea. Poreclit "Cardiac Kemba", americanul și-a căștigat reputația pentru driblingurile sale spectaculoase. Kemba Walker are acum o nouă provocare, la un nivel superior de expunere: Boston Celtics. Kemba Walker are o misiunea de a readuce zâmbetul fanilor din legendara Boston Garden. Celtics a schimbat strategia și va merge mai departe fără vedetele din ultimii ani, Kyrie Irving, Al Horford, Terry Rozier și Marcus Morris.
Russell Westbrook

7. Russell Westbrook.

9 ani în Oklahoma și o singură finală NBA, pierdută în fața lui Miami Heat în 2012. Russell Westbook s-a alăturat lui James Harden în Houston pentru a forma adevărată forță a shooterilor. MVP-ul din 2017 a ajuns la 30 de ani în Texas și poate fi un element importnat în lupta din Vest.
Steph Curry - Golden State Warriors - NBA, 2019

8. Steph Curry.

Cel mai de succes baschetbalist din ultimii ani, Steph Curry are o misiune grea. Golden State Warriors a jucat ultimele 5 finale NBA și a luat 3 titluri. Acest statut de vedetă a lui Steph Curry îl va obliga să mențină echipa la acest nivel foarte ridicat. Plecarea lui Kevin Durant și accidentarea lui Klay Thompson sunt elemente importante în cadrul lotului pentru noul sezon. Curry este, însă, liderul echipei care și-a inaugurat noua sală din San Francisco.
Damian Lillard, Portland Trail Blazers

9. Damian Lillard.

Portland Trail Blazers și Damian Lillard au reușit un sezon peste așteptări și au jucat pentru a doua oară în 20 de ani în finala Vestului. Lillard este omul potrivit la locul potrivit în Oregon, unde a primit un contract de nerefuzat. Lillard va devenit primul jucător din istorie cu câștiguri pe terenul de baschet de peste 50 de milioane de dolari.
Joel Embiid, Philadelphia 76ers

10. Joel Embiid.

Philadelphia 76-ers este echipa care promite, echipa care poate surprinde pe oricine. Joel Embiid este motorul aceste echipe tinere și cu multă ambiție. Pivotul camerunez de 2.13 m a avut o medie de 27 de puncte pe meci în sezonul trecut. Embiid a avut un parteneriat de succes cu Ben Simmons, iar în sezonul viitor cei doi vor avea alături încă un baschetbalist de clasă, Al Horford.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo