Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Care este cota de piață a cluburilor din NBA. Trei dintre ele valoarează peste 4 miliarde de dolari

Vlad Dumitrescu

Actualizat 12/02/2020 la 15:47 GMT+2

Valoarea echipelor din NBA continuă să crească de la an la an, în acest sezon fiind vorba de o creștere de 14% față de anul precedent. Cota medie de piață a fiecărei francize este de 2,12 miliarde de dolari.

Rekordumsatz in der NBA

Credit imagine: SID

Conform cifrelor Forbes, valoarea echipelor din NBA a crescut față de anul trecut cu 14%, până la o medie de 2,12 miliarde de dolari pe franciză. Ca termen de comparație, NFL a avut o creștere de 11% iar Major League Baseball de doar 8%.
Sezonul trecut, veniturile echipelor din NBA au ajuns la un nou record - 8,8 miliarde de dolari, cu 10% mai mult decât în stagiunea precedentă. Acest procent va crește din nou și în acest sezon. Veniturile vor crește și datorită noii arene a celor de la Golden State Warriors dar și renovării unor arene importante precum cele din Boston, Cleveland, Philadelphia și Washington.
Conform calculelor Forbes, New York Knicks, o echipă care are doar trei prezențe în play-off-ul NBA în ultimele 15 sezoane, este cea mai valoroasă echipă din ligă, fiind cotată la 4,6 miliarde de dolari. Este al cincilea an consecutiv în care formația care își dispută partidele de acasă pe celebra arenă Madison Square Garden este pe această poziție.
Pe locul doi se situează Los Angeles Lakers, franciză care nu a mai fost prezentă în play-off din 2013, dar care în acest sezon este favorită la titlu, alături de Milwaukee Bucks. Echipa lui Lebron James valorează 4,4 miliarde de dolari. Podiumul este completat de Golden State Warriors (4,3 miliarde de dolari), echipă situată pe ultimul loc în conferința de vest. Dintre toate echipele sportive americane, doar Dallas Cowboys (5,5 miliarde de dolari) valorează mai mult decât cei de la Knicks.
Echipele din NBA primesc din drepturile de televizare, acordate TNT și ESPN, 24 de miliarde de dolari începând cu sezonul 2016/2017, sumă care se împarte în mod egal între cele 30 de formații.
nba

Top 10 cele mai valoroase francize din NBA

1. New York Knicks 4,6 miliarde $
2. Los Angeles Lakers 4,4 miliarde $
3. Golden State Warriors 4,3 miliarde $
4. Chicago Bulls 3,1 miliarde $
5. Boston Celtics 3,1 miliarde $
6. Los Angeles Clippers 2,6 miliarde $
7. Brooklyn Nets 2,5 miliarde $
8. Houston Rockets 2,47 miliarde $
9. Dallas Mavericks 2,4 miliarde $
10. Toronto Raptors 2,1 miliarde $
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, insa ele se regasesc in continuare la principalii operatori de pe piata. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo