Getty Images

Povestea lui Zion Williamson sau “Zanos”, noul star din NBA

Povestea lui Zion Williamson sau “Zanos”, noul star din NBA

01/10/2019 la 09:10Actualizare 07/10/2019 la 17:45

Zion Williamson este una dintre figurile recente din NBA care a impresionat prin abilitățile unice de atlet desăvârșit. Zion Lateef Williamson, sau “Zanos”, cum îi spuneau colegii de la Duke după răufăcătorul fictiv Thanos, asta pentru că nu iartă pe nimeni atunci când are în control jocul pe terenul de baschet, este fără îndoială un nume despre care vom tot auzi în viitor.

Cu o mulțime de performanțe notabile la nivel de junior, în gimnaziu și liceu, Zion este adesea comparat cu LeBron James, asta pentru că emulația creată în jurul lui este imensă după demonstrațiile de forță din teren. Explozia din joc a lui Zion este principalul factor pentru care echipe importante din NBA și-au îndreptat atenția către noul star, un jucător care promite și se preconizează a deveni o legendă în viitor.

Începuturile carierei lui Zion Williamson | Alegerea între baschet, fotbal și fotbal american

Williamson s-a născut pe 6 iulie, în anul 2000, la Salisbury, Carolina de Nord. Înainte să se apuce de baschet, Williamson a jucat fotbal și fotbal american. Pe când avea 5 ani a dat primele semne că ar putea deveni o stea în baschet, iar patru ani mai târziu, Zion a început să tragă din greu pentru a face acest lucru să prind cât mai mult contur. El se trezea în fiecare zi la ora 5 dimineața pentru a se antrena.

Mama lui, Sharonda Sampson, s-a ocupat de pregătirea lui, iar Williamson juca pentru Sumter Falcons în Amateur Athletic Union și se duela adesea cu adversari mai mari cu patru ani decât el. Zion a început mai apoi să lucreze cu tatăl lui vitreg, fostul jucător de baschet în facultate, Lee Anderson, pentru a-și îmbunătăți jocul ca point guard. Drept răsplată pentru munca depusă, Williamson a fost distribuit în gimnaziu pe postul de point guard și a pierdut doar trei (!!!) meciuri în doi ani.

Zion Williamson speaks to the media ahead of the 2019 NBA Draft at the Grand Hyatt New York on June 19, 2019 in New York City

Zion Williamson, emoționat la aflarea veștii că este numărul 1 în draftul din 2019

Williamson a fost desemnat principala alegere în draftul din 2019. Zion a fost uimit la aflarea veștii, iar la interviul acordat apoi a izbucnit în plâns, cot la cot cu mama lui, Sharonda Sampson. Nici ea nu s-a putut stăpâni după ce a aflat că fiul ei poate deveni o legendă a baschetului în America. Nu știu ce să zic… Nu credeam că pot ajunge în această poziție. Mama mea a sacrificat atât de multe lucruri pentru mine. Nu m-aș afla aici fără mama mea. Ea a făcut totul pentru mine, doar vreau să-i mulțumesc, a renunțat la visurile ei pentru ale mele,