În 2003, LeBron James a semnat cu echipa orașului său cu o mare promisiune. "Voi aduce titlul de campion acasă". El, un puști de doar 19 ani, care uimise specialiștii cu potențialul său uriaș în campionatul liceelor, își asuma o responsabilitate foarte mare. Anii au trecut, iar LeBron a ajuns la începutul acestei decade fără titlu NBA și liber de contract. În iulie 2010, la Boys & Girls Club din Greenwich, Connecticut, James a luat o decizie care a schimbat soarta acestui deceniu în NBA. Puștiul visător din 2003 cu potențial uriaș s-a transformat într-un bărbat capabil să înfrunte orice pentru a câștiga.

Welcome to Miami, Bienvenido a Miami

NBA
Sumele uriașe încasate de cel mai bine plătiți baschetbaliști ai momentului în sezonul 2022/23
28/10/2022 LA 20:46
https://i.eurosport.com/2013/05/05/1003638.jpg
LeBron James a decis să semneze cu Miami Heat pentru a domina baschetul american alături de Dwayne Wade și Chris Bosh. La câteva ore după "Decizie", patronul lui Cavs l-a numit "un laș care se gândește doar la el". Lăsând la o parte aspectul sportiv, LeBron a știut să manipuleze excelent opinia publică, iar "Decizia" a strâns 3 milioane de dolari, care au revenit clubului Boys & Girls. Era doar primul semn că LeBron devenea o afacere cel puțin la nivelul de potențial arătat în 2003 de baschebalistul de 19 ani care a luat fața tuturor cu evoluțiile sale de la liceul St. Vincent - St. Mary.

8 finale NBA la rând!

S-a vorbit mult despre capacitatea lui LeBron de a se ridica la nivelul așteptărilor. Acesta tocmai a împlinit 35 de ani și în ultimii 15 a fost în All Star Game, a câștigat două titluri olimpice și în această decadă a jucat de 8 ori finala NBA. Cele trei inele de campion demonstrează că omul ultimilor 10 ani nu poate fi altul decât LeBron James, baschetbalistul care s-a luat la trântă cu prejudecățile din NBA și a câștigat.
https://i.eurosport.com/2011/06/01/727717.jpg
Începutul din Florida a fost anevoios, iar prima finală a fost o mare dezamăgire. Miami a pierdut, surprinzător, în 6 meciuri, în fața texanilor de la Dallas. Această finală pierdută, a doua a carierei după cea din Cleveland, putea să-l doboare din punct de vedere moral pe LeBron. Nici vorbă! 2012 a fost anul descătușării pentru LeBron James care și-a condus magistral echipa către titlu. Miami Heat era condusă în finala Estului cu 3-2 de către Boston Celtics, iar demonstrația de forță a lui LeBron James din Boston Garden a fost scânteia unui decade de vis. 45 de puncte și 15 recuperări pentru cel mai bun jucător al planetei! Finala a fost chiar mai ușoarâ, iar echipa din Florida a câștigat titlul NBA cu LeBron James pe post de catalizator al tuturor energiilor.
https://i.eurosport.com/2010/10/27/654617.jpg
Ce vine după o finală NBA câștigată? Ei bine, pentru câțiva norocoși, intrarea în istorie. LeBron James a intrat în acești ultimi 10 ani în galeria marilor jucători care au trasat superb drumul către coș.
Cei 4 ani de la Miami ar fi putut fi apogeul carierei pentru LeBron, dar încăpățânarea și simțul antreprenorial l-au împins către o întoarcere spectaculoasă acasă.

Cea mai dulce revanșă

Fanii care l-au blamat și i-au ars tricourile după plecarea din 2010 , acum au devenit cei mai mari susținători pentru că drumul de la ură la dragoste (și invers) este foarte scurt.
2016, finala NBA. LeBron James a decis să intre într-o discuție în care doar Michael Jordan, Will Chamberlain sau Bill Russell s-ar încumeta să o facă.
https://i.eurosport.com/2015/05/28/1581789.jpeg
Cleveland Cavaliers era condusă cu 3-1 în finală de către Golden State Warriors, echipa care în sezonul regulat câștigase 73 de meciuri, record în NBA. LeBron nu poate însă să accepte înfrângerea și pune la cale cea mai spectaculoasă revenire din istorie.
Meciul 5: 41 de puncte, 16 recuperări, 7 pase decisive
Meciul 6: 41 de puncte, 8 recuperări, 11 assisturi
Meciul 7: 27 de puncte, 11 recuperări și 11 pase decisive, plus un capac decisiv la Andre Igoudala în finalul meciului!
Nu doar că LeBron i-a luat de sub nas lui Steph Curry titlul NBA și cel de MVP al finalei, dar cu această prestație a intrat în discuția pentru cel mai bun din istorie.
În 2017, LeBron a reușit o nouă calificare în finală, dar în condiții speciale. Cavs aveau un lot bătrân și nimeni nu mai spera la ceva, dar LeBron a făcut din nou o magie. Echipa sa a pornit de pe ultima poziție în playoff și în primul tur a trecut de cea mai bună formație din Est în sezonul regulat, Toronto.
Finala a început cu o nouă demonstrație de forță marca LeBron, 51 de puncte în primul meci, dar a fost trădat la buzzer de JR Smith și GSW a câștigat partida, dar și finala.
Venirea lui James la Los Angeles dă o nouă șansă unei echipe uriașe să se trezească dintr-un somn prelung. Cu LeBron în teren, Lakers are cel mai bun start de sezon al ultimilor ani și fanii speră la un nou sezon de vis, cu un titlu la final.

Imperiul LeBron

https://i.eurosport.com/2017/08/16/2146308.jpg
LeBron James a revoluționat felul în care oamenii privesc baschetbaliștii profesioniști. În cariera sa uriașă cu cifre totale care se apropie de triple double ca medie pe meci (23.9 pct, 8 rec și 11.3 assisturi), James a construit și un imperiu financiar. Implicarea sa socială este o componentă importantă în poziționarea sa în societate. În orașul său, Akron (Ohio), LeBron a început în 2018 un program foarte ambițios. I Promise School ajută copiii fără posibilități să aibă parte de educație.
În 2015, LeBron a semnat un contract pe viață cu Nike, care produce o linie vestimentară cu numele lui, iar compania sa Uninterrupted produce nai multe show-uri tv și filme, printre care Space Jam 2, care va fi lansat în 2021.
E imposibil de prezis cum se va termina povestea lui LeBron James, dar cu siguranță aceasta a fost decada lui în baschet!
Baschet
LeBron James, un nou contract cu Lakers! A devenit cel mai bine plătit jucător din istoria NBA
18/08/2022 LA 07:45
Baschet
LeBron James l-a depăşit pe Karl Malone şi a devenit al doilea marcator din istoria NBA
20/03/2022 LA 09:48