Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Luka Doncic, starul care a impresionat la Jocurile Olimpice, tocmai a semnat un contract de 207M $ în NBA

Razvan Circeag

Actualizat 10/08/2021 la 11:13 GMT+3

Luka Doncic și-a prelungit contract cu Dallas Mavericks și va continua cel puțin 5 ani în NBA. Noul contract este în valoare de 207 milioane de dolari.

Luka Doncic bei Olympia in Tokio

Credit imagine: Getty Images

Luka Doncic este unul dintre cei mai performanți jucători din istoria NBA la 22 de ani. Din trei sezoane jucate, a fost ales deja de două ori în cea mai bună echipă a sezonului. În 3 ani jucați în NBA, Doncic are 25.7 puncte pe meci, 7.7 pase decisive și 8.4 recuperări.
Acum, Dallas Mavericks i-a oferit tânărului jucător un contract valabil pe 5 ani de zile.
"Astăzi un vis a devenit realitate. Baschetul mi-a oferit atât de mult și m-a dus prin atâtea locuri minunate. Mă simt umil și încântat să rămân la Dallas ca parte a echipei Mavericks. Le mulțumesc fanilor pentru tot suportul oferit. Odată cu acest nou contract, sunt fericit să anunț că îmi voi spori eforturile și mă voi focusa mai mult pe extensia fundației mele.
Aceasta este o organizație non-profit care va oferi înapoi locurilor care înseamnă atât de mult pentru mine. În curând voi inaugura două terenuri de baschet în Slovenia. Renovăm terenurile copilăriei unde am învățat și am practicat acest joc. Copiii vor avea astfel posibilitatea să-și continue aceleași vise pe care le-am avut și eu. Abia aștept viitorul pe terenul de baschet, cât și în afara lui", a declarat Doncic, potrivit ESPN.

Luka Doncic a impresionat și la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Doncic a fost de departe cel mai bun jucător din naționala Sloveniei. Baschetbalistul nu doar că a condus echipa să se califice la Jocurile Olimpice, a ajuns și până în semifinale.
În semifinale, Slovenia a pierdut dramatic în fața Franței, la doar un punct diferență 90-89. Slovenii au pierdut apoi și medalia de bronz, după ce au fost înfrânți de Australia 107-93 în finala mică.
Trebuie menționat că naționala Sloveniei s-a aflat în premieră cu echipa de baschet la Jocurile Olimpice. Iar Luka Doncic, la primul său meci de la JO, a fost foarte aproape să doboare un record olimpic vechi din 1988.
Doncic a înscris nu mai puțin de 48 de puncte împotriva Argentinei și a fost la doar 7 puncte distanță de recordul lui Oscar Schimdt. La Jocurile Olimpice din 1988, împotriva Spaniei, Schimdt a reușit să înscrie 55 de puncte.
Premier League revine din 13 august la Eurosport și pe Eurosport Player.
Norwich City - Liverpool va fi sâmbătă de ora 19.30 la Eurosport 1
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo