Luka Doncic este unul dintre cei mai performanți jucători din istoria NBA la 22 de ani. Din trei sezoane jucate, a fost ales deja de două ori în cea mai bună echipă a sezonului. În 3 ani jucați în NBA, Doncic are 25.7 puncte pe meci, 7.7 pase decisive și 8.4 recuperări.
Acum, Dallas Mavericks i-a oferit tânărului jucător un contract valabil pe 5 ani de zile.
"Astăzi un vis a devenit realitate. Baschetul mi-a oferit atât de mult și m-a dus prin atâtea locuri minunate. Mă simt umil și încântat să rămân la Dallas ca parte a echipei Mavericks. Le mulțumesc fanilor pentru tot suportul oferit. Odată cu acest nou contract, sunt fericit să anunț că îmi voi spori eforturile și mă voi focusa mai mult pe extensia fundației mele.
NBA
NBA | Show total cu LeBron James și Luka Doncic la catedră
02/11/2019 LA 07:24
Aceasta este o organizație non-profit care va oferi înapoi locurilor care înseamnă atât de mult pentru mine. În curând voi inaugura două terenuri de baschet în Slovenia. Renovăm terenurile copilăriei unde am învățat și am practicat acest joc. Copiii vor avea astfel posibilitatea să-și continue aceleași vise pe care le-am avut și eu. Abia aștept viitorul pe terenul de baschet, cât și în afara lui", a declarat Doncic, potrivit ESPN.

Luka Doncic a impresionat și la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Doncic a fost de departe cel mai bun jucător din naționala Sloveniei. Baschetbalistul nu doar că a condus echipa să se califice la Jocurile Olimpice, a ajuns și până în semifinale.
În semifinale, Slovenia a pierdut dramatic în fața Franței, la doar un punct diferență 90-89. Slovenii au pierdut apoi și medalia de bronz, după ce au fost înfrânți de Australia 107-93 în finala mică.
Trebuie menționat că naționala Sloveniei s-a aflat în premieră cu echipa de baschet la Jocurile Olimpice. Iar Luka Doncic, la primul său meci de la JO, a fost foarte aproape să doboare un record olimpic vechi din 1988.
Doncic a înscris nu mai puțin de 48 de puncte împotriva Argentinei și a fost la doar 7 puncte distanță de recordul lui Oscar Schimdt. La Jocurile Olimpice din 1988, împotriva Spaniei, Schimdt a reușit să înscrie 55 de puncte.
Premier League revine din 13 august la Eurosport și pe Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2021/08/09/3199160.png
NBA
10 jucători de urmărit în noul sezon din NBA
21/10/2019 LA 13:28
NBA
Dallas Mavericks și atacul estului | Luka Doncic și Kristaps Porzingis, noile staruri ale texanilor
07/10/2019 LA 14:42