Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Luptă inedită în NBA! Doar o echipă dintre cele 4 din playoff a mai fost campioană, acum 50 de ani

Andrei Bobeica

Publicat 21/06/2021 la 19:23 GMT+3

Cele două finale de conferință se vor disputa între Los Angeles Clippers și Phoenix Suns, în Vest și Atlanta Hawks și Milwaukee Bucks, în Est.

Los Angeles Clippers

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Alex Masgras
După un sezon scurtat, cu numai 72 de partide în sezonul regulat, început înainte de Crăciun, NBA-ul a ajuns în faza finalelor de conferință. Dintre cele patru echipe rămase în lupta pentru titlul din NBA, Milwaukee Bucks este singura care a mai reușit să câștige titlul, în anul 1971. Astfel, echipa lui Giannis Antetokounmpo, de două ori declarat MVP în NBA, are șansa să câștige al doilea titlu din istoria francizei după 50 de ani. Hawks este echipa care are și ea în palmares un titlu în 1958, dar a fost cucerit pe vremea când echipa evolua în St. Louis, înainte ca aceasta să fie relocată în Atlanta în anul 1968.
Los Angeles Clippers-Phoenix Suns
Phoenix Suns a reușit deja prima victorie din această serie după ce a reușit să o învingă în meciul numărul 1 din finala Conferinței de Vest pe Los Angeles Clippers, scor 120-114. Echipa din California a ajuns în această faza a sezonului pentru prima oară în istoria francizei, în timp ce Suns joacă o finală de conferință pentru prima oară din 2010, după ce au câștigat seria cu Denver Nuggets fără să piardă vreun meci. Suns nu se pot baza momentan pe Chris Paul, conducătorul de joc, care a ieșit pozitiv la un test covid. Echipa din Phoenix speră să îl recupereze cât mai rapid, mai ales că Paul este asimptomatic.
De partea cealaltă, Los Angeles Clippers a avut un moment de cumpănă în timpul seriei cu Utah Jazz, după ce vedeta echipei, Kawhi Leonard s-a accidentat la genunchiul drept în meciul 4 al seriei. Clippers a reușit până la urmă să câștige seria și fără Leonard, fiind singura echipă din istoria NBA care reușește să câștige două serii după ce a pierdut primele două meciuri în același playoff. Small forward-ul celor de la Clippers nu a jucat în primul meci pierdut de echipa sa împotriva celor de la Suns, acesta rămând acasă unde își continuă recuperarea. Momentan nu se știe când va reveni pe teren dar colegii săi de la Clippers, Reggie Jackson și DeMarcus Cousins, au declarat că Leonard este foarte implicat în motivarea echipei și că face tot ce poate pentru a reveni cât mai repede.

Atlanta Hawks-Milwaukee Bukcs

Ultima echipă calificată în penultimul act al competiției a fost Atlanta Hawks. Aceștia au reușit o victorie în meciul 7 al seriei pe terenul celor de la Philadelphia 76ers echipa care a reușit să termine pe primul loc sezonul regulat în conferința de est, scor 103-96. Adversara celor din Atlanta, Milwaukee Bucks, vine și ea după un meci 7, pe care a reușit să îl câștige în fața celor de la Brooklyn Nets în overtime, scor 115-111.
Cu avantajul terenului propriu dar și cu ceva mai multă experiență, Bucks pleacă favorită în seria cu cei de la Hawks. Cu toate acestea, faptul că nu au fost favoriți nu i-a deranjat pe cei din Atlanta în seria cu Philadelphia. De când Nate McMillan a preluat Atlanta în martie, puțini se așteptau ca echipa să ajungă atât de departe în sezon. Chiar dacă nu pleacă favoriți, Hawks, în frunte cu tânărul de 22 de ani Trae Young, una dintre marile surprize ale acestui playoff, nu au nimic de pierdut iar seria împotriva celor de la Milwaukee Bucks, în frunte cu cel care a ieșit de două ori MVP în NBA, Giannis Antetokounmpo, se anunță foarte interesantă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo