Tensiunile din ultima vreme de la Houston Rockets, avându-l în centru pe James Harden s-au încheiat în cele din urmă cu plecarea superstarului de la formația din Texas.
Așadar, "Bărbosul" pleacă după 8 sezoane de la Houston și va juca la Brooklyn Nets, cea de-a 2-a echipă din New York din NBA. În schimbul lui Harden, cei de la Rockets se aleg cu 3 jucători (Victor Oladipo, Dante Exum, Rodions Kurucs), dar și cu întâietate în fașa celor de la Brooklyn în draft-urile din următorii ani. În tranzacția-mamut au fost implicate și Cleveland Cavaliers, respectiv Indiana Pacers, care s-au ales cu unii jucători sau cu prioritate în următoarele draft-uri.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Baschet
LaMelo Ball și Dejounte Murray, selectați în premieră în All-Star Game
08/02/2022 LA 07:56

James Harden va juca la Brooklyn Nets, care devine o forță în Conferința de Est

Brooklyn Nets pare că a dat marea lovitură, dar echipa din New York și-a cedat o parte de viitor pentru un jucător care poate avea un impact imediat. Mutarea poate fi una câștigătoare, la Nets fiind acum unul dintre cele mai promițătoare trio-uri din NBA: James Harden-Kevin Durant-Kyrie Irving.
În aceste condiții, Brooklyn devine una dintre cele mai puternice echipe din Conferința de Est, iar fanii pot visa la o calificare în finala NBA în acest sezon. Desigur, tranzacția este riscantă, întrucât dacă rezultatele nu vor veni, viitorul francizei va fi pus în pericol, pentru că a avea 3 superstaruri în echipă presupune cheltuieli uriașe pe salarii.
https://i.eurosport.com/2020/12/16/2956426.jpg
James Harden a fost unul dintre cei mai buni jucători din NBA din ultimii ani. De când a ajuns în Houston, "Bărbosul" și-a dus de fiecare dată echipa în play-off, dar nici măcar o dată nu a reușit să ajungă cu texanii în finala celui mai tare campionat de baschet din lume.
În sezonul 2017-2018, Harden a primit premiul de MVP al ligii. Superstarul american a fost selectat de asemenea de 8 ori în All Star Game.
Baschet
Un superstar din NBA are coronavirus. Russell Westbrook: ”Vă rog să luați în serios acest virus”
14/07/2020 LA 09:20
NBA
NBA | Accidentare gravă pentru Steph Curry. Golden State Warriors pierde acasă și e în cădere
31/10/2019 LA 08:36