Nikola Jokic, pivotul sârb al echipei Denver Nuggets, va fi desemnat cel mai bun jucător al sezonului regular (MVP) în liga profesionistă nord-americană de baschet pentru al doilea an consecutiv. Ziaristul Adrian Wojnarowski de la ESPN a specificat faptul că NBA urmează să facă anunțul oficial în zilele următoare.
Starul lui Denver Nuggets, aflat la concurență cu pivotul camerunez Joel Embiid (Philadelphia 76ers), perceput la un moment dat drept favorit pentru titlu, și cu starul lui Milwaukee Bucks, grecul Giannis Antetokounmpo, dublu laureat (în 2019 și 2020), a încheiat sezonul cu medii de 27,1 puncte, 13,8 recuperări și 7,9 pase decisive.
NBA
Miami Heat, calificată în Finala Conferinței de Est! Mavericks a trimis seria cu Suns în decisiv
13/05/2022 LA 07:38
Jokic este recompensat și pentru considerabilul său impact asupra performanțelor echipei Denver Nuggets, slăbită de absențele lui Jamal Murray și Michael Porter Jr, accidentați, pe care a condus-o pe locul 6 în Conferința de Vest, dar nu a putut împiedica eliminarea sa în primul tur al play-off-ului de către Golden State Warriors.
Citește și:
Jokic (27 ani) este al 13-lea jucător desemnat MVP pentru doi ani consecutiv, după Bill Russell, Wilt Chamberlain, Kareem Abdul-Jabbar, Moses Malone, Larry Bird, Magic Johnson, Michael Jordan, Tim Duncan, Steve Nash, LeBron James, Stephen Curry și Giannis Antetokounmpo.
Draftat (selecționat) de pe poziția a 41-a în 2014 de către Denver Nuggets, Jokic negociază o prelungire a contractului, care, conform presei, i-ar putea aduce peste 240 milioane dolari într-o perioadă de cinci ani, ceea ce ar deveni un record pentru NBA.
Sursa: AGERPRES
Baschet
LaMelo Ball și Dejounte Murray, selectați în premieră în All-Star Game
08/02/2022 LA 07:56
Baschet
A început faza play-off-ului din NBA. Suspansul și-a făcut apariția încă de la primul meci
18/08/2020 LA 10:54