Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

A fost ales jucătorul care va fi desemnat MVP-ul sezonului în NBA! Anunțul jurnaliștilor ESPN

Bianca Dumitru

Publicat 10/05/2022 la 14:23 GMT+3

Nikola Jokic, sârbul de la Denver Nuggets, va fi desemnat cel mai bun jucător din NBA pentru al doilea sezon consecutiv.

Nikola Jokic (Denver Nuggets) tente d'arrêter Donovan Mitchell (Utah Jazz), le 5 janvier 2022

Credit imagine: Getty Images

Nikola Jokic, pivotul sârb al echipei Denver Nuggets, va fi desemnat cel mai bun jucător al sezonului regular (MVP) în liga profesionistă nord-americană de baschet pentru al doilea an consecutiv. Ziaristul Adrian Wojnarowski de la ESPN a specificat faptul că NBA urmează să facă anunțul oficial în zilele următoare.
Starul lui Denver Nuggets, aflat la concurență cu pivotul camerunez Joel Embiid (Philadelphia 76ers), perceput la un moment dat drept favorit pentru titlu, și cu starul lui Milwaukee Bucks, grecul Giannis Antetokounmpo, dublu laureat (în 2019 și 2020), a încheiat sezonul cu medii de 27,1 puncte, 13,8 recuperări și 7,9 pase decisive.
Jokic este recompensat și pentru considerabilul său impact asupra performanțelor echipei Denver Nuggets, slăbită de absențele lui Jamal Murray și Michael Porter Jr, accidentați, pe care a condus-o pe locul 6 în Conferința de Vest, dar nu a putut împiedica eliminarea sa în primul tur al play-off-ului de către Golden State Warriors.
Citește și:
Jokic (27 ani) este al 13-lea jucător desemnat MVP pentru doi ani consecutiv, după Bill Russell, Wilt Chamberlain, Kareem Abdul-Jabbar, Moses Malone, Larry Bird, Magic Johnson, Michael Jordan, Tim Duncan, Steve Nash, LeBron James, Stephen Curry și Giannis Antetokounmpo.
Draftat (selecționat) de pe poziția a 41-a în 2014 de către Denver Nuggets, Jokic negociază o prelungire a contractului, care, conform presei, i-ar putea aduce peste 240 milioane dolari într-o perioadă de cinci ani, ceea ce ar deveni un record pentru NBA.
Sursa: AGERPRES
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo