Ja Morant, coordonatorul de joc al echipei Memphis Grizzlies, a fost ales jucătorul cu cel mai mare progres din acest sezon, în care statutul său a trecut de la mare speranță a NBA la un nou star, potrivit oficialilor Ligii Profesioniste Nord-Americane de Baschet, citați de Agerpres.
Desemnat deja cel mai bun debutant (rookie) al anului 2020, la un an după ce a fost ''draftat'' (selecționat) de Grizzlies din poziția a doua, jucătorul de 22 de ani a atins un nivel foarte ridicat în actualul sezon, cu medii de 27,4 puncte, 5,7 recuperări și 6,7 pase decisive pe meci.
Jocul său spectaculos a făcut din Morant unul dintre cei mai atractivi jucători ai ligii, fiind selecționat pentru All-Star Game în luna februarie, în echipa Vestului.
NBA
Bucks și Warriors, victorii în primele meciuri din semifinalele de conferință din NBA
02/05/2022 LA 06:59
Ja Morant a primit 221 puncte, atribuite de 100 de ziariști internaționali, devansându-i pe Dejounte Murray (San Antonio Spurs) - 183 de puncte și Darius Garland (Cleveland Cavaliers) - 178 de puncte.
Citește și:

MARCUS SMART, DESEMNAT CEL MAI BUN JUCĂTOR DEFENSIV AL ANULUI ÎN NBA

Săptămâna trecută a fost decernat primul premiu individual al sezonului. Marcus Smart, jucătorul lui Boston Celtics, a primit distincția de cel mai bun jucător defensiv al anului, grație unui sezon care și-a ajutat echipa să încheie pe locul secund în conferință. Smart s-a aflat în cursa pentru câștigarea trofeului alături de Mikal Bridges, de la Phoenix Suns și Rudy Gobert, de la Utah Jazz.
Conducătorul de joc al lui Celtics a primit 257 de puncte și i-au fost acordate 37 de voturi pentru primul loc, din partea a 100 de analiști ai sportului. Rivalii lui Smart nu s-au apropiat de punctajul său, Bridges terminând cursa cu 202 puncte și 22 de voturi pentru primul loc, iar Gobert cu 136 de puncte și 12 voturi pentru primul loc.
Jucătorul ce se află în al optulea sezon în NBA și-a impus impactul asupra jocului lui Celtics printr-o statistică demnă de un jucător defensiv.
Marcus Smart a înregistrat o medie de 1,68 intercepții pe meci, al șaptelea din ligă la acest capitol, având un total de 119 de-a lungul întregului sezon. Texanul a avut 19 meciuri pe care le-a încheiat cu trei sau mai multe intercepții, în două partide având câte cinci intercepții.
Jucătorul de 28 de ani a ajutat-o pe Celtics să încheie sezonul cu cea mai bună defensivă din campionat, cu doar 104,5 puncte primite pe meci. De asemenea, echipa din Est și-a stopat adversarii și în ceea ce privește procentajul de aruncări, de-a lungul sezonului rivalii lui Boston înregistrând un procent de 43,4% al tuturor aruncărilor și de 33,9% în privința celor de trei puncte.
Smart a devenit astfel al doilea jucător din istoria lui Celtics care obține trofeul pentru cel mai bun jucător defensiv al anului, după ce Kevin Garnett a reușit aceeași performanță în sezonul 2007/08. De asemenea, este primul conducător de joc care obține distincția după o pauză de 26 de ani, din sezonul 1995/96.
NBA
Warriors, a doua victorie în Finala Conferinței de Vest. Doncic a marcat 42 de puncte
IERI LA 09:57
NBA
Miami Heat, victorie în primul meci al Finalei Conferinței de Est. Butler, prestație de excepție
18/05/2022 LA 16:04