Shaquille O'Neal a făcut istorie în cel mai puternic campionat de bachet din lume, câștigând 4 inele de campion (3 cu LA Lakers și unul cu Miami Heat). Starurile din NBA sunt adevărate mașinării de a face bani, în timpul carierei, dar și după ce își încheie activitatea de profesioniști, Shaquille O'Neal a demonstrat în repetate rânduri că banii nu înseamnă totul pentru el.
După încheierea carierei, O'Neal a devenit mult mai bogat decât în perioada când activa în NBA, datorită investițiilor cu succes în diverese afaceri care i-au adus venituri importante. Dar Shaquille nu a ținut averea doar pentru el și a fost întotdeauna apreciat de opinia publică pentru gesturile sale față de oamenii nevoiași: a donat sume mari către organizații de caritabile și a plătit deseori cheltuielile persoanelor fără posibilități materiale, iar exemplele pot continua.
Olympic Games
Team USA, a doua înfrângere în meciurile de pregătire pentru Jocurile Olimpice
PESTE 10 LUNI

Shaquille O'Neal a refuzat 40 de milioane de $ de la Reebok

Grija lui Shaquille O'Neal pentru persoanele cu situații materiale precare a fost demonstrată prin fapte, dar după foarte mulți ani fostul star a dezvăluit un episod fascinant. În cadrul unui Podcast, americanul a recunoscut că a refuzat o ofertă fabuloasă de la cunoncuta companie Reebok, iar totul s-a datorat unei discuții avute cu o femeie, pe stradă.
Mai exact, aceasta i-a reproșat că din cauza persoanelor din categoria sa, adică a sportivilor faimoși care fac reclamă la diverse produse, prețul încălțămintelor pentru copii este exorbitant. Shaquille O'Neal și-a dat seama că femeia avea dreptate și a decis să încheie colaborarea cu Reebok.
"Aveam un contract cu Reebok, de 40 de milioane de $ pe cinci ani! Într-o zi, când ieșeam din curte, o doamnă a început să mă dojenească spunând lucruri de genul: Voisunteți de vină pentru că acești copii trebuie să plătească atât de mulți bani pentru încălțăminte". Mi-am dat seama că are dreptate și în acea zi am rupt legăturile cu Reebok. Am purtat adidașii lor pentru restul sezonului, dar le-am spus să-și păstreze banii. Nu era corect și nu doream să declanșez o luptă.", a declarat Shaquille O'Neal, citat de Marca.
Dar Shaq nu doar că a refuzat acea sumă colosală, ci a decis să ia atitudine în privința costurilor încălțămintelor. Astfel, a demarat negocieri cu compania Walmart și a ajuns la un acord imediat pentru a produce adidași low-cost. Astfel, copiii din familii nevoiașe care voiau să joace baschet aveau posibilitatea de a-și procura încălțăminte la prețuri accesibile.
NBA
Chiar și în 2021, Michael Jordan rămâne cu cel mai mare contract din istoria NBA
15/08/2021 LA 10:06
Olympic Games
Tokyo 2020 | Baschet: Cele mai frumoase momente ale lui Luka Doncic la Jocurile Olimpice
13/08/2021 LA 15:33