Shaquille O'Neal a făcut istorie în cel mai puternic campionat de bachet din lume, câștigând 4 inele de campion (3 cu LA Lakers și unul cu Miami Heat). Starurile din NBA sunt adevărate mașinării de a face bani, în timpul carierei, dar și după ce își încheie activitatea de profesioniști, Shaquille O'Neal a demonstrat în repetate rânduri că banii nu înseamnă totul pentru el.
După încheierea carierei, O'Neal a devenit mult mai bogat decât în perioada când activa în NBA, datorită investițiilor cu succes în diverese afaceri care i-au adus venituri importante. Dar Shaquille nu a ținut averea doar pentru el și a fost întotdeauna apreciat de opinia publică pentru gesturile sale față de oamenii nevoiași: a donat sume mari către organizații de caritabile și a plătit deseori cheltuielile persoanelor fără posibilități materiale, iar exemplele pot continua.
NBA
Miami Heat, victorie în primul meci al Finalei Conferinței de Est. Butler, prestație de excepție
18/05/2022 LA 16:04

Shaquille O'Neal a refuzat 40 de milioane de $ de la Reebok

Grija lui Shaquille O'Neal pentru persoanele cu situații materiale precare a fost demonstrată prin fapte, dar după foarte mulți ani fostul star a dezvăluit un episod fascinant. În cadrul unui Podcast, americanul a recunoscut că a refuzat o ofertă fabuloasă de la cunoncuta companie Reebok, iar totul s-a datorat unei discuții avute cu o femeie, pe stradă.
Mai exact, aceasta i-a reproșat că din cauza persoanelor din categoria sa, adică a sportivilor faimoși care fac reclamă la diverse produse, prețul încălțămintelor pentru copii este exorbitant. Shaquille O'Neal și-a dat seama că femeia avea dreptate și a decis să încheie colaborarea cu Reebok.
"Aveam un contract cu Reebok, de 40 de milioane de $ pe cinci ani! Într-o zi, când ieșeam din curte, o doamnă a început să mă dojenească spunând lucruri de genul: Voisunteți de vină pentru că acești copii trebuie să plătească atât de mulți bani pentru încălțăminte". Mi-am dat seama că are dreptate și în acea zi am rupt legăturile cu Reebok. Am purtat adidașii lor pentru restul sezonului, dar le-am spus să-și păstreze banii. Nu era corect și nu doream să declanșez o luptă.", a declarat Shaquille O'Neal, citat de Marca.
Dar Shaq nu doar că a refuzat acea sumă colosală, ci a decis să ia atitudine în privința costurilor încălțămintelor. Astfel, a demarat negocieri cu compania Walmart și a ajuns la un acord imediat pentru a produce adidași low-cost. Astfel, copiii din familii nevoiașe care voiau să joace baschet aveau posibilitatea de a-și procura încălțăminte la prețuri accesibile.
NBA
Finalele Conferințelor din NBA se anunță incendiare! Orgolii uriașe și multe revanșe de luat
16/05/2022 LA 14:40
NBA
Celtics și Mavericks, ultimele calificate în finalele lor de conferință! Cum arată tabloul complet
16/05/2022 LA 13:44