Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Golden State Warriors, în Finala Conferinței de Vest. Celtics și Bucks vor juca meci decisiv

Eurosport
DeEurosport

Publicat 14/05/2022 la 15:02 GMT+3

Semifinalele conferințelor din NBA au continuat aseară cu duelurile dintre Golden State Warriors și Memphis Grizzlies, respectiv Milwaukee Bucks și Boston Celtics. Cei de la Warriors au obținut calificarea în finala conferinței după o serie de șase meciuri cu Memphis, în timp ce Boston a trimis seria cu Milwaukee în meciul șapte.

L'esultanza di Klay Thompson: Golden State è in finale di Western Conference - Playoff NBA 2021-22

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Andrei Nicolae
Golden State și-a adjudecat locul în finala conferinței după o victorie cu scorul de 110-96 în fața celor de la Memphis, după un meci în care cele două au luptat de la egal la egal în primele trei sferturi. Scorul la pauza mare a fost de 53-51 pentru trupa din California, iar înainte de ultimul sfert Golden State conducea cu 78-77.
Sfertul al patrulea s-a dovedit decisiv, când echipa condusă de Steve Kerr s-a desprins de adversara sa și a câștigat meciul la o diferență de 14 puncte. Stephen Curry și Klay Thompson și-au condus echipa către victorie cu 29, respectiv 30 de puncte.
Draymond Green a fost aproape de un triple-double, cu 14 puncte, 15 recuperări și opt pase decisive, iar Kevon Looney a ieșit în evidență cu 22 de recuperări. Memphis i-a simțit din nou lipsa lui Ja Morant, probabil cel mai important jucător al echipei, iar cele 30 de puncte înscrise de Dillon Brooks nu au fost de ajuns pentru a forța un meci decisiv cu fosta campioană NBA.
Gruparea din Tennessee încheie într-o notă pozitivă sezonul, cu un potențial imens pentru anii viitori, în timp ce Golden State se îndreaptă către o nouă finală de conferință, după o pauză de trei ani.

Boston a trimis seria cu Milwaukee în meciul șapte

Duelul dintre Celtics și Bucks și-a disputat aseară un nou episod de foc, în victoria celor din Boston cu scorul de 108-95. Jayson Tatum și Giannis Antetokoumpo și-au continuat rivalitatea și în partida de aseară, înscriind 46, respectiv 44 de puncte, în încercarea de a aduce victoria echipei lor.
Tatum a fost ajutat de cele 21 de puncte înscrise de Marcus Smart, dar și de cele 22 ale lui Jaylen Brown. De la Milwaukee, Jrue Holiday a fost al doilea om în statistica punctelor, cu 17 înscrise, însă nu a fost de ajuns pentru a stopa ofensiva echipei lui Ime Udoka.
Celtics și Bucks se întâlnesc mâine într-un meci de totul sau nimic pe TD Garden, de la ora 22:30.

Situația din Playoff-ul NBA

Miami Heat și Golden State Warriors și-au câștigat biletele către finalele lor de conferință, în timp ce duelurile dintre Dallas Mavericks și Phoenix Suns, respectiv Boston Celtics și Milwaukee Bucks așteaptă meciul decisiv de mâine.
Conferința de Est:
Miami Heat – Philadelphia 76ers 4-2
Boston Celtics – Milwaukee Bucks 3-3
Conferința de Vest:
Phoenix Suns – Dallas Mavericks 3-3
Memphis Grizzlies – Golden State Warriors 2-4
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo