Kyrie Irving, un jucător de All Star Game în 7 ediții, nu este vaccinat și nici nu intenționează să facă acest lucru în perioada imediat următoare. În acest caz, el nu va mai putea juca în NBA, în noul sezon.
Brooklyn Nets a declarat că jucătorul nu va evolua până când nu va fi eligibil pentru a deveni "un participant complet", conform regulilor vaccinului Covid-19 din New York City. Reglementările prevăd că toți sportivii profesioniști care joacă sau se antrenează în locuri publice trebuie vaccinați.
NBA
Gest de mare om! De ce a refuzat Shaquille O'Neal o ofertă de 40 de milioane de la un sponsor
03/09/2021 LA 14:16

Kyrie Irving riscă excluderea din NBA! "Optez pentru ceea ce este mai bine pentru mine"

Kyrie Irving a vorbit despre această problemă într-o intervenție LIVE pe Instagram. El nu vrea să piardă salariul sau șansa de a câștiga un titlu cu Brooklyn, dar a susținut că nu va ceda în fața presiunii pentru a fi vaccinat. "Optez pentru ceea ce este mai bine pentru mine, dar nu sunt avocatul niciunei părți. Fac doar ceea ce cred că este mai bine pentru mine. Cunosc consecințele care derivă din această decizie", a declarat jucătorul.
El are un salariu anual de 35 de milioane de dolari la Brooklyn. "Nu este întotdeauna vorba de bani. Este vorba despre alegerea a ceea ce crezi că este mai bine pentru tine. Credeți că vreau cu adevărat să pierd bani?", a continuat sportivul. Irving nu a dat nicio indicație că ar fi împotriva vaccinării, ci doar că a decis să nu o facă: "Încă o dată, voi repeta asta. Nu este vorba despre Nets, nu este vorba despre organizație, nu este despre NBA. Este un singur lucru, este vorba doar despre libertatea de a alege ce vreau să fac".
NBA a declarat recent că orice jucător care alege să nu se conformeze reglementărilor locale de vaccinare, nu va fi plătit pentru jocurile pe care le ratează.

Brooklyn nu este de acord pentru a avea un jucător cu "normă redusă"

În vârstă de 29 de ani, Kyrie Irving a ținut să precizeze că această decizie nu este însă echivalentă și cu retragerea lui din baschet: "Nu, nu mă retrag. Nu am să părăsesc sport în acest mod. Mai am încă multe lucruri de făcut. Și mai sunt atât de mulți alți tineri de inspirat, pentru că știu că vor să fie mai buni decât mine".
Baschetbalistul american poate juca în unele meciuri din deplasare, în condițiile în care reglementările din New York nu sunt în toate statele. Dar directorul general al Brooklyn Nets, Sean Marks, a exclus această variantă ca opțiune. "Îi respectăm dreptul de a alege. În prezent, alegerea îi restrânge capacitatea de a fi membru cu normă întreagă al echipei. Nu vom permite niciunui membru al echipei noastre să participe cu disponibilitate parțială", a declarat oficialul.
Olympic Games
Team USA, a doua înfrângere în meciurile de pregătire pentru Jocurile Olimpice
PESTE 9 LUNI
Baschet
Pau Gasol și-a anunțat retragerea din baschet! Decizia plină de recunoștință a celor de la LA Lakers
05/10/2021 LA 20:17