Articol scris de Andrei Nicolae
Echipa din suburbiile New York-ului se află în prezent pe locul 9 în NBA și mai are de disputat șapte meciuri. În condițiile în care Brooklyn încheie sezonul pe aceeași poziție pe care se află la momentul actual, va intra în turneul de play-in cu șansa de a obține ultima poziție în play-off.
Turneul de play-in implică echipele ce termină sezonul regulat pe pozițiile 7, 8, 9 și 10. Primele două echipe, și anume ocupantele locurilor 7 și 8, joacă o partidă pe terenul celei mai bine clasate, iar câștigătoarea începe play-off-ul de pe poziția a șaptea și va juca împotriva locului secund din conferință. Pierzătoarea din duelul respectiv se va duela cu învingătoarea din duelul 9-10 pentru ultimul loc din play-off, iar echipa care câștigă va juca împotriva trupei care încheie sezonul regulat pe primul loc în conferință.
NBA
Warriors, a doua victorie în Finala Conferinței de Vest. Doncic a marcat 42 de puncte
21/05/2022 LA 09:57
Potrivit clasamentului actual, echipa starurilor Irving și Durant va trebui să o învingă pe Atlanta Hawks, ocupanta locului 10, iar ulterior pe pierzătoarea din duelul Cleveland Cavaliers – Charlotte Hornets. Trupa lui Steve Nash este considerată favorită în ambele dueluri potențiale pentru locul 8.

Tactica echipelor din Est

Situația celor de la Brooklyn a modificat tacticile echipelor din fruntea clasamentului din ligă. Echipe precum Miami Heat, Philadelphia 76ers sau Milwaukee Bucks, ce au fost de-a lungul acestei luni primele trei din conferință, au scăzut ritmul. Trupa din Florida are patru înfrângeri la rând și a pierdut șapte meciuri în ultima lună.
Este evident că fostul Top 3 din est nu își dorește un adversar atât de incomod precum Brooklyn Nets în prima rundă din play-off, serie care este considerată în general de încălzire pentru grupările valoroase din ligă. Un duel cu Brooklyn din startul play-off-ului ar fi foarte epuizant pentru orice adversar al echipei din New York, ținând cont de valoarea individuală a echipei, prin Irving și Durant.
Play-off-ul este considerat de specialiști o completă altă competiție față de sezonul regulat, în care echipele mai slab clasate se mobilizează mult mai bine, deoarece pot analiza un singur adversar. De aceea, echipele din est sunt conștiente de valoarea pe care Brooklyn poate să o arate, indiferent de poziția actuală din clasament.

Boston Celtics, favorită la primul loc

Echipa care a profitat de scăderea de ritm a celor de la Heat, 76ers și Bucks a fost Boston. Celticii au venit din urmă în mod surprinzător, deși la jumătatea lunii februarie se aflau pe locul șapte și nu era siguri dacă intră direct în play-off.
În ultimele 15 partide, trupa cărată de Jayson Tatum a câștigat 13 partide și a înregistrat doar două înfrângeri. Boston se află în prezent în cursa pentru primul loc, în care pare că se luptă singură. Gruparea antrenată de Ime Udoka nu pare să țină cont de amenințarea din Brooklyn, deși cele două s-au întâlnit și anul trecut, tot în cadrul primei runde, când Boston a pierdut cu 4-1 seria.
Sezonul regulat din NBA se încheie pe 10 aprilie, iar play-off-ul va debuta șase zile mai târziu.
NBA
Miami Heat, victorie în primul meci al Finalei Conferinței de Est. Butler, prestație de excepție
18/05/2022 LA 16:04
NBA
Finalele Conferințelor din NBA se anunță incendiare! Orgolii uriașe și multe revanșe de luat
16/05/2022 LA 14:40