Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Victorie dramatică pentru Boston Celtics în primul meci cu Brooklyn Nets! Tatum, coș în ultima secundă

Eurosport
DeEurosport

Publicat 18/04/2022 la 15:23 GMT+3

Boston Celtics și Brooklyn Nets au disputat aseară primul duel din runda inaugurală a play-off-ului NBA. Meciul dintre cele două echipe s-a încheiat cu victoria gazdelor, scor 115-114, grație coșului marcat de Jayson Tatum când timpul a expirat.

Boston Celtics

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Andrei Nicolae
Duelul dintre Celtics și Nets și-a depus candidatura pentru cea mai tare serie din prima rundă de play-off încă din primul meci. Meciul de pe TD Garden a fost complet echilibrat, după ce Boston a câștigat primul sfert cu scorul de 29-28, iar Nets au egalat situația la pauza mare, când și-au adjudecat al doilea sfert la un punct diferență la rândul lor.
Echipa condusă de Ime Udoka a ieșit mai bine de la vestiare după prima repriză și a câștigat sfertul al treilea la 11 puncte diferență, iar victoria a părut facilă din acel moment pentru ocupanta locului secund din Est. Brooklyn a reușit însă să revină în joc în ultimul sfert, iar cu 47 de secunde înainte de final, Irving a marcat un coș de trei puncte ce a adus-o pe Nets în avantaj la scorul de 114-111.
Boston a redus diferența la un singur punct la faza următoare după o pătrundere ușoară a lui Brown, iar finalul a fost incendiar. Jucătorii din suburbiile New York-ului au încercat să tragă de timp și au aruncat la finalul timpului de 24 de secunde acordat unei posesii, însă Durant a ratat de la trei puncte.
CITEȘTE ȘI:
Celtics nu au cerut timeout, iar Tatum a reușit să marcheze în ultima secundă după o pătrundere și o piruetă în fața lui Kyrie Irving, după o pasă a lui Marcus Smart. Arbitrii meciului au verificat dacă Nets ar mai fi avut câteva zecimi de secundă pentru un atac, însă cronometrul a arărat secunda zero când mingea lui Tatum a intrat în coș.

Tatum, mulțumit de jocul echipei sale

Starul lui Celtics a vorbit în cadrul unei conferințe de presă de la finalul partidei despre evoluția lui Boston din ultimele luni și a analizat cum a decurs momentul ce a dus la coșul victoriei: "Când a făcut acel dribling[Marcus Smart], ne-am privit în ochi și a dat o pasă foarte bună, eu doar a trebuit să fac acel layup.
Asta arată progresia echipei noastre, cum am ajuns de la primul meci, în acele prime două luni, când jucam mediocru și aveam probleme. Am jucat cum trebuie în ultimele luni. Ăsta e motivul pentru care am avut succes, mai ales în momentele cheie, e vorba despre a încerca să luăm deciziile corecte."
Boston și Brooklyn se întâlnesc în meciul al doilea din seria de foc în noaptea dintre 20 și 21 aprilie, la ora 02:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo