de Andrei Nicolae
Dallas a fost echipa care a început mai bine meciul și a condus după primul sfert cu 32-25, grație celor 18 puncte înscrise de Luka Doncic. Slovenul a continuat și în al doilea sfert să își ajute echipa, iar Mavericks a intrat la pauza mare în avantaj cu scorul de 72-58. Prestația echipei din Texas din prima parte a jocului a creat impresia că Dallas va reuși să egaleze situația din cadrul seriei la 1-1.
NBA
Dinastia Michael Jordan vs Dinastia Stephen Curry. MVP-ul finalei NBA concurează cu Air Jordan
17/06/2022 LA 11:10
Golden State a reușit însă să revină în a doua parte a jocului spectaculos și a redus din diferență, după ce a câștigat al treilea sfert la 12 puncte și a dus scorul la 85-83 pentru Dallas. Warriors a continuat să forțeze în aceeași manieră și a preluat repede avantajul în ultimul sfert, în cadrul căruia nu au mai fost conduși în niciun moment.

Warriors, a doua victorie în Finala Conferinței de Vest. Doncic a marcat 42 de puncte

Echipa din California s-a impus la final cu scorul de 126-117 și a demonstrat din nou că experiența contează foarte mult în aceste momente critice din playoff. Golden State s-a bazat din nou pe un joc colectiv, patru dintre titulari marcând peste zece puncte, alături de alți doi de pe bancă.
Stephen Curry a marcat 32 de puncte, Kevon Looney a ieșit și el la rampă cu un double-double, cu 21 de puncte și 12 recuperări, iar Jordan Poole a venit de pe bancă într-o formă bună și a înscris și el 23 de puncte. Pentru Dallas, doar jucătorii din primul cinci au fost cei care au contat cu adevărat.
Luka Doncic a înscris 42 de puncte, Brunson a marcat la rândul său 31, iar Reggie Bullock a înregistrat 21 de puncte. Slovenul a vorbit la sfârșitul meciului despre partida pierdută, în ciuda avantajului de 19 puncte pe care l-au avut la un moment dat: "Sunt Warriors. Au o echipă incredibilă. Este o echipă care poate câștiga campionatul.
Trebuie să ne ajustăm defensiva. Am condus la 19 puncte, deci e o situație dificilă. Dar nu putem privi înapoi. Ce s-a întâmplat, s-a întâmplat. Deci trebuie să mergem mai departe."
Dallas speră să reducă avantajul lui Golden State la general în cadrul seriei, în timp ce californienii sunt pregătiți să ia un avantaj clar de 3-0. Meciul al treilea dintre Dallas Mavericks și Golden State Warriors are loc în noaptea de 23 mai, la ora 04:00.
Situația din Playoff-ul NBA
Conferința de Vest
Golden State Warriors – Dallas Mavericks 2-0
Conferința de Est
Miami Heat – Boston Celtics 1-1
NBA
Curry a înscris 29 de puncte în meciul 2 al finalei NBA! Golden Warriors e la egalitate cu Celtics
06/06/2022 LA 09:23
NBA
Boston Celtics-Golden State Warriors, finala NBA 2022, începe în această noapte
02/06/2022 LA 15:36