Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Care este mascota din NBA cu cel mai mare salariu și cât câștigă în fiecare an?

Alex Masgras

Publicat 05/10/2022 la 19:04 GMT+3

Mascota celor Denver Nuggets are cel mai mare salariu dintre mascotele din NBA. Rocky The Mountain Lions are un salariu de 625.000 de dolari, de 10 ori mai mare decât media salariilor mascotelor din cea mai importantă ligă de baschet din lume.

NBA Arena

Credit imagine: AFP

Rocky The Mountain Lion, mascota celor de la Denver Nuggets, este cea mai bine plătită mascotă din NBA, având un salariu anual de 625.000 de dolari. Suma este impresionantă, în condițiile în care salariul mediu al mascotelor este de 60.000 de dolari, potrivit hypebeast.com.
În ligile americane, mascotele au misiunea de a întreține atmosfera în timpul partidelor, putând fiind observate cum se plimbă prin public și pregătind mai multe acte artistice în timpul pauzelor.

Mascota celor de la Denver Nuggets, cea mai bine plătită mascotă din NBA

Rocky și-a făcut debutul în 1990, într-o perioadă în care Denver Nuggets avea mari probleme cu vânzarea de bilete la meciurile de pe teren propriu. Ken Soloman este singura persoană despre care se știe că a îmbrăcat costumul acestei mascote, potrivit sursei mai sus menționate.
Mascota celor de la Denver nu este singura cu un salariu impresionant. Harry The Hawk, mascota celor de la Atlanta Hawks, are un salariu anual de 600.000 de dolari, în timp ce Benny The Bull, mascota lui Chicago Bulls, are un salariu de 400.000 de dolari. Go The Gorilla, mascota lui Phoenix Suns, se află pe locul al patrulea în acest top, cu un salariu de 200.000 de dolari.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo