Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Erik Spoelstra, antrenorul cu cel mai mare contract din NBA! Suma fabuloasă pe care o va încasa

Nicu Savin

Publicat 10/01/2024 la 20:38 GMT+2

Erik Spoelstra a devenit antrenorul cu cel mai mare contract din liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA), după ce a semnat un nou acord cu Miami Heat, în valoare de 120 de milioane de dolari pe opt sezoane, transmite AFP.

Erik Spoelstra, antrenorul lui Miami Heat

Credit imagine: Eurosport

Adrian Wojnarowski, unul dintre jurnaliştii cu cele mai bune surse din NBA, a declarat la canalul ESPN că Gregg Popovich (San Antonio Spurs) rămâne cel mai bine plătit antrenor, cu un salariu anual de 19 milioane de dolari, urmat de Spoelstra, cu 15 milioane, dar acesta are cel mai mare contract ca valoarea totală (120 de milioane de dolari).
Dublu campion al NBA cu Heat, Spoelstra este o legendă la Miami şi reprezintă ADN-ul acestei echipe care a arătat în ultimii 15 ani un spirit de competitivitate feroce în toate circumstanţele.
Spoelstra a preluat echipa din Miami în 2008 şi a cucerit inelele de campion în 2012 şi 2013, cu o formaţie în care străluceau LeBron James, Dwyane Wade şi Chris Bosh. El a condus echipa şi în alte patru finale NBA, ultima chiar anul trecut, când Heat s-a înclinat în faţa lui Denver Nuggets, condusă în teren de Nikola Jokic.
În cele 1.231 partide dirijate în sezonul regulat, Spoelstra are un bilanţ de 725 victorii şi 506 înfrângeri, care îl situează printre cei 20 de antrenori cu cele mai multe victorii din istoria NBA.
În această campanie, Heat ocupă locul cinci în Conferinţa de Est cu un bilanţ de 21 victorii şi 15 înfrângeri.
Sursa: Agerpres
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo