Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gest suprem de fair-play în NBA! Antrenorul lui Spurs a luat microfonul și a uimit pe toată lumea

Nicu Savin

Publicat 23/11/2023 la 17:22 GMT+2

San Antonio Spurs a pierdut acasă cu Los Angeles Clippers, scor 102-109, și a ajuns la 10 eșecuri la rând în NBA! Parcursul dezastruos nu l-a împiedicat pe Gregg Popovich, antrenorul texanilor, să facă un gest suprem de fair-play. În sfertul 2 acesta a rugat publicul să nu-l mai huiduie pe Kahwi Leonard, fost jucător al celor de la Spurs.

Kawhi Leonard #2 of the LA Clippers talks to Head Coach Gregg Popovich of the San Antonio Spurs after the game on November 22, 2023 at the Frost Bank Center in San Antonio, Texas.

Credit imagine: Getty Images

San Antonio Spurs are un start de sezon de coșmar în NBA, fiind pe ultimul loc în Conferința de Vest, cu un bilanț de 3 victorii și 12 înfrângeri. Texanii au ajuns la 10 eșecuri consecutive, după ce au pierdut miercuri noapte duelul de pe teren propriu cu Los Angeles Clippers, scor 102-109.
La formația din Los Angeles a strălucit Kawhi Leonard, care a terminat partida cu 26 de puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive. Starul de 32 de ani, care a jucat la Spurs între 2011 și 2018, a fost huiduit copios pe tot parcursul partidei, iar Gregg Popovich a dat dovadă de un fair-play ieșit din comun.

Gregg Popovich le-a cerut fanilor lui Spurs să nu-l mai huiduie pe Kawhi Leonard

Când mai erau circa 3 minute din al doilea sfert, Leonard se pregătea de două aruncări libere, moment în care fluierăturile la adresa lui s-au întețit. Fostul său antrenor nu a mai rezistat și a luat microfonul de la masa oficială, cerându-le fanilor să înceteze cu huiduielile.
"Scuzați-mă pentru o secundă. Putem să nu mai huiduim, să-i lăsăm pe acești băieți să joace și să-și arate clasa? Nu ăștia suntem noi!. Să nu mai huiduim!", a spus Popovich.
Cerința antrenorului de la Spurs a fost ignorată complet de fanii din Frost Bank Center, care l-au huiduit și mai tare pe fostul lor idol. La finalul partidei, Popovich a explicat că a recurs la gestul său pentru că era convins că atitudinea ostilă a fanilor nu făcea decât să-l ambiționeze și mai tare pe Leonard pentru a face un joc bun, ceea ce s-a și întâmplat.
Comportamentul suporterilor lui San Antonio față de Kawhi Leonard nu este ceva nou. Starul și-a făcut debutul în NBA la formația texană, în 2011, și a petrecut 7 ani în tricoul lui Spurs, câștigând și un titlu, în 2014, când a fost MVP-ul finalei cu Miami Heat (4-1). În 2018, vedeta a decis să plece la Toronto Raptors, ceea ce le-a lăsat un gust amar fanilor din San Antonio, dar și antrenorului Gregg Popovich, care spunea la vremea respectivă a pierdut un mare jucător, dar nu un lider adevărat.
După un an la Raptors, cu care a câștigat al doilea său titlu în NBA, Leonard s-a mutat la Los Angeles Clippers, echipă care de ani buni încearcă să formeze un nucleu care să aspire cu adevărat la câștigarea celui mai tare campionat de baschet din lume. În acest sezon, formația din Los Angeles are un lot stelar, alături de Leonard existând alte 3 staruri: Paul George, James Harden și Russell Westbrook. Astfel, speranțele sunt mari, dar startul de sezon a fost sub așteptări, formația condusă de Tyronn Lue fiind abia pe locul 10 în Vest.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo