Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jokic, ca și câștigător al trofeului MVP din NBA! Premiul la care e mare favorit Wembanyama

Eurosport
DeEurosport

Publicat 22/04/2024 la 11:35 GMT+3

Slovenul Luka Doncic (Dallas Mavericks), sârbul Nikola Jokic (Denver Nuggets) și canadianul Shai Gilgeous-Alexander (Oklahoma City Thunder) sunt finaliștii trofeului pentru cel mai bun jucător (MVP) din NBA, a anunțat, duminică, liga profesionistă nord-americană de baschet, citată de EFE.

SAN ANTONIO, TX - APRIL 12: Nikola Jokic #15 of the Denver Nuggets greetes Victor Wembanyama #1 of the San Antonio Spurs after the game on April 12, 2024 at the Frost Bank Center in San Antonio, Texas.

Credit imagine: Getty Images

Doncic a avut medii de 33,9 puncte, 9,2 recuperări și 9,8 pase decisive pe meci în acest sezon pentru Mavericks și este candidat pentru primul său titlu MVP, la fel ca și Gilgeous-Alexander, care a avut medii de 30,1 puncte, 5,5 recuperări și 6,2 pase decisive pe meci în tricoul echipei Oklahoma City Thunder.
Nikola Jokic, campionul en titre al NBA și câștigător a două trofee MVP în cariera sa (2021 și 2022), a avut medii de 26,4 puncte, 12,4 recuperări și 9 pase decisive pentru Denver Nuggets.

NBA a anunțat și candidații pentru celelalte șase premii ale sezonului 2023/24. Astfel, francezul Victor Wembanyama, prima alegere la draft de către San Antonio Spurs, este marele favorit pentru premiul acord celui mai bun debutant (rookie) al anului, pentru care mai aspiră Chet Holmgren (Oklahoma City Thunder) și Brandon Miller (Charlotte Hornets).
Wembanyama, în vârstă de doar 19 ani, mai este finalist și pentru premiul de cel mai bun apărător al sezonului, alături de Bam Adebayo (Miami Heat) și de francezul Rudy Gobert (Minnesota Timberwolves).

Tyrese Maxey (Philadelphia 76ers), Alperen Segun (Houston Rockets) și Coby White (Chicago Bulls) candidează pentru premiul celui mai mare progres al sezonului.
Malik Monk (Sacramento Kings), Bobby Portis Jr (Milwaukee Bucks) și Naz Reid (Minnesota Timberwolves) sunt finaliștii pentru cel mai bun al șaselea jucător al sezonului în curs.
NBA premiază, de asemenea, cel mai bun jucător în finaluri strânse de meci, cunoscut sub numele de "clutch", pentru care candidează Steph Curry (Golden State Warriors), DeMar DeRozan (Chicago Bulls) și Shai Gilgeous-Alexander (Thunder)
Pentru trofeul de antrenorul anului se află în cursă Mark Daigneault (Oklahoma City Thunder), Chris Finch (Minnesota Timberwolves) și Jamahl Mosley (Orlando Magic).
Sursa: AGERPRES
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo