Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

LeBron James, minim istoric, după un nou eșec cu Nuggets! Embiid, performanță unică în NBA

Nicu Savin

Publicat 26/04/2024 la 09:37 GMT+3

Azi-noapte s-au disputat 3 partide din play-off-ul NBA, iar spectacolul a fost la el acasă. Omul serii a fost Joel Embiid, starul Philadelphiei marcând 50 de puncte în meciul câștigat de 76ers contra celor de la New York Knicks (125-114). Denver Nuggets s-a impus și în meciul 3 din seria cu LA Lakers și a devenit prima echipă care câștigă 10 meciuri la rând în fața lui LeBron James.

Sauer: LeBron James

Credit imagine: SID

Play-off-ul din NBA este în plină desfășurare și noapte de noapte spectacolul este la el acasă. Una dintre cele mai așteptate serii din sferturile de finală a fost cea dintre Denver Nuggets și Los Angeles Lakers, dar campioana pare să fi tranșat deja lucrurile în favoarea sa.
După ce a câștigat primele două meciuri pe teren propriu, Nuggets s-au impus și în prima partidă din Los Angeles și e la o victorie distanță de semifinalele Conferinței de Vest. Aaron Gordon (29 puncte, 15 recuperări și 3 assist-uri) și Nikola Jokic (24 de puncte, 15 recuperări și 9 assist-uri) au fost principalii artizani ai victoriei oaspeților. Scorul final a fost 112-105, dar diferența nu reflectă realitatea din teren, pentru că pe final echipa lui Michael Malone a lăsat-o mai moale.
Eșecul de azi-noapte a fost al 11-lea la rând înregistrat de Lakers în fața lui Nuggets. În 10 din aceste partide, marele LeBron James a fost pe teren, astfel că Denver a devenit prima echipă din istorie care câștigă 10 meciuri consecutive în fața unei echipe a starului.

Joel Embiid, performanță unică în istoria NBA

Cel mai spectaculos meci al serii trecute a fost cel dintre Philadelphia 76ers și New York Kninks. Oaspeții au mers în Wells Fargo Center cu avantajul celor două meciuri câștigate acasă, dar nu au mai avut replică în fața echipei conduse imperial de Joel Embiid.
76ers s-au impus cu 125-114, iar americanul de origine cameruneză a intrat în istoria NBA. Acesta a terminat meciul cu 50 de puncte și a devenit primul jucător al turturor timpurilor care atinge această bornă din mai puțin de 20 de aruncări din acțiune. Embiid a marcat 5 coșuri de 3 puncte (din 7 aruncări), 13 de două puncte (din 19 aruncări) și a transformat 19 din cele 21 de libere pe care le-a executat .
Joel Embiid a devenit primul om de la Alan Iversen încoace care marchează 50 de puncte pentru Philadelphia într-un meci de play-off. De asemenea, performanța sa a fost cea mai bună din ultimii 4 ani în play-off (Donovan Mitchell a marcat 57 de puncte în "bula" din Orlando, în 2020). Nu în ultimul rând, Embiid este primul jucător de la marele Jordan care marchează 50 sau mai multe puncte contra lui Knicks, într-un meci de play-off.
O pagină de istorie s-a scris și în meciul 3 dintre Orlando și Cleveland. Grație unui Paolo Banchero în zi de grație (31 de puncte, 14 recuperări și 5 assist-uri), Magic au preluat conducerea în seria cu Cavaliers (2-1) printr-o victorie fără drept de apel (121-83). Succesul de azi-noapte a fost primul obținut de Orlando Magic în fața propriilor fani într-un meci de play-off din 2011 încoace.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol