Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nikola Jokic a cucerit pentru a 3-a oară MVP-ul sezonului. Sârbul, într-un club select din istoria NBA

Andrei Nicolae

Publicat 09/05/2024 la 09:32 GMT+3

Nikola Jokic, pivotul lui Denver Nuggets, a cucerit pentru a treia oară în ultimele patru sezoane titlul de cel mai valoros jucător al sezonului în NBA. Sârbul a fost mult mai votat decât cei doi contracandidați ai săi și a intrat astfel într-un club select din istoria ligii nord-americane de baschet din care mai fac parte alte opt legende ale sportului.

Nikola Jokic ist erneut NBA-MVP

Credit imagine: SID

NIkola Jokic a devenit în noaptea dinspre miercuri spre joi deținătorul titulaturii de cel mai valoros jucător al sezonului în NBA, la capătul unui sezon individual fantastic, coroborat cu o clasare foarte bună a lui Denver Nuggets la finalul sezonului regular. Sârbul i-a avut drept principali contracandidați în lupta pentru trofeu pe Luka Doncic și pe Shai Gilgeous-Alexander.
În ciuda mediilor extrem de bune înregistrate și de ceilalți doi jucători, Jokic a câștigat detașat cursa pentru trofeu, având 79 de voturi pentru primul loc. Gilgeous-Alexander, care a încheiat pe locul secund lupta pentru acest titlu, a avut cu mult mai puține voturi, 15 la număr, în timp ce Doncic a avut doar patru. Singurul superstar care a mai avut vreun vot pentru primul loc în cursa MVP-ului a fost Giannis Antetokounmpo, care a avut unul singur.
De-a lungul sezonului, Jokic a avut cifre fantastice, fiind extrem de aproape să înregistreze o medie de triple-double. Sârbul a avut 26.4 puncte pe meci, 12.4 recuperări, 9 assist-uri, 1.4 interceptări, 0.9 capace, plus un procentaj de 58.3% la aruncări. În plus, "The Joker" și-a condus echipa spre locul al doilea din conferința de Vest, prima poziție fiind ocupată de Oklahoma City Thunder.
Citește și:

Jokic, alături de opt legende din NBA

Prin prisma celui de-al treilea titlu de MVP obținut în carieră, Jokic a intrat într-un club select din istoria NBA, și anume cel al baschetbaliștilor care au primit de cel puțin trei ori trofeul pentru cel mai valoros jucător al sezonului. Iată lista acestor "grei" din NBA din care face parte și pivotul lui Denver Nuggets acum.
Jucători cu peste trei titluri de MVP în carieră
  • Kareem Abdul-Jabbar - 6 MVP-uri
  • Bill Russell - 5 MVP-uri
  • Michael Jordan - 5 MVP-uri
  • Wilt Chamberlain - 4 MVP-uri
  • LeBron James - 4 MVP-uri
  • Moses Malone - 3 MVP-uri
  • Larry Bird - 3 MVP-uri
  • Magic Johnson - 3 MVP-uri
  • Nikola Jokic - 3 MVP-uri
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo