Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nikola Jokic, performanță uluitoare în NBA. Doar doi jucători au mai reușit așa ceva în toată istoria ligii

Andrei Nicolae

Publicat 23/02/2024 la 09:27 GMT+2

Nikola Jokic și-a arătat din nou "măiestria" pe parchetul din NBA, la primul meci disputat de Denver Nuggets după pauza generată de All-Star Weekend. Pivotul sârb a reușit un triple-double de excepție și a ajuns la o performanță care a mai fost atinsă în toată istoria ligii doar de Russell Westbrook și de LeBron James.

Nikola Jokic, Denver Nuggets

Credit imagine: Getty Images

Spectacolul de pe parchetul din NBA a revenit după pauza provocată de All-Star Weekend. În noaptea dinspre joi spre vineri, 12 partide s-au disputat, într-una dintre ele fiind implicată și Denver Nuggets, campioana en-titre a ligii.
Echipa din Colorado a dat piept cu Washington Wizards, într-un duel în care Nikola Jokic a scris istorie. Superstarul din Serbia al lui Denver a reușit un nou triple-double, înregistrând 21 de puncte, 19 recuperări și 15 pase decisive, toate acestea având un procentaj la aruncări de 100%.
Prestația incredibilă a pivotului l-a făcut să atingă o bornă rară în istoria ligii. Jokic a devenit doar al treilea jucător din întreaga existență a NBA care reușește să înregistreze un triple-double în fața fiecărei echipe pe care le-a înfruntat în cariera sa. Ceilalți doi oameni care au mai atins această bornă sunt Russell Westbrook și LeBron James.
Citește și:

Jokic, performanță uluitoare în NBA. Statisticile doborâte de sârb

Pe lângă această bornă incredibilă, sârbul a scris istorie și în privința altor statistici. Jokic a devenit jucătorul din istoria NBA cu cele mai multe triple-double-uri înregistrate "la pachet" cu un procentaj perfect de la aruncări, patru la număr, doborând recordul lui Wilt Chamberlain.
De asemenea, pivotul lui Denver a devenit primul jucător din existența ligi de baschet nord-americane care să înregistreze peste 20 de puncte, peste 15 recuperări și peste 15 pase decisive, împreună cu un procentaj de 100%.
Partida dintre Denver Nuggets și Washington Wizards s-a încheiat cu scorul de 130-110, cel mai bun marcator al meciului aparținând echipei din Est, acesta fiind Kyle Kuzma, cu 31 de puncte.
Rezultatele de peste noapte din NBA
  • Cleveland Cavaliers - Orlando Magic 109-116
  • Indiana Pacers - Detroit Pistons 129-115
  • Philadelphia 76ers - New York Knicks 96-110
  • Toronto Raptors - Brooklyn Nets 121-93
  • Dallas Mavericks - Phoenix Suns 123-113
  • Chicago Bulls - Boston Celtics 112-129
  • New Orleans Pelicans - Houston Rockets 127-105
  • Oklahoma City Thunder - Los Angeles Clippers 129-107
  • Denver Nuggets - Washington Wizards 130-110
  • Utah Jazz - Charlotte Hornets 107-115
  • Golden State Warriors - Los Angeles Lakers 128-110
  • Sacramento Kings - San Antonio Spurs 127-122
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo