Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Record incredibil în NBA! Avea o medie de 5,2 puncte pe meci în carieră, dar azi a marcat 50

Nicu Savin

Actualizat 04/04/2024 la 09:24 GMT+3

Malachi Flynn a fost eroul nopții de miercuri spre joi în NBA. Apărătorul lui Detroit Pistons a marcat 50 de puncte în meciul pierdut de echipa sa în fața celor de la Atlanta Hawks (113-121). Performanța sa e una dintre cele mai neașteptate din istoria NBA, deoarece în media sa în carieră era de numai 5,2 puncte pe meci.

Malachi Flynn

Credit imagine: Eurosport

NBA este în general un campionat acaparat de staruri. Aproape fiecare echipă are cel puțin câte un jucător world-class, iar de obicei aceștia acaparează atenția noapte de noapte. Există, însă, și excepții, așa cum s-a întâmplat în noaptea de miercuri spre joi, când mai puțin cunoscutul Malachi Flynn a atras toate privirile asupra lui.
Aflat la al 4-lea sezon în NBA, apărătorul lui Detroit Pistons a prins meciul vieții, dar nu și-a putut ajuta echipa să câștige pe terenul celor de la Atlanta Hawks. Pistons au pierdut cu 113-121, dar Flunn a scris o nouă pagină de istorie în NBA, marcând 50 de puncte.
Această bornă e atinsă în mod regulat în fiecare sezon, dar nimeni nu se aștepta la o asemenea izâbândă din partea lui Flynn. În cele puțin peste 200 de meciuri jucate în carieră, pentru Toronto Raptors, New York Knicks și Detroit Pistons, fundașul avea o medie de numai 5,2 puncte pe meci.

Malachi Flynn, în istoria NBA

Odată cu performanța sa de azi-noapte, americanul a spulberat recordul lui Terrence Ross, care era jucătorul cu cea mai mică medie care atinge limita de 50 de puncte într-un meci. Acesta avea o medie de 7,4 puncte / meci când a marcat prima dată 50 de puncte într-o singură partidă.
Flynn a intrat pe teren când mai erau 5 minute și 38 de secunde rămase din primul sfert. El a devenit abia al 3-lea jucător din istoria NBA care ajunge la 50 de puncte venind de pe bancă. Primii doi au fost Nick Anderson (1993) și Jamal Crawford (2019).
În total, a jucat 34 de minute, iar procentajele sale sunt de-a dreptul fabuloase. A marcat 18 coșuri din 25 de aruncări, inclusiv 5 din 9 din afara semicercului, iar de la linia de libere a transformat 9 din 12. În acest sezon, doar Luka Doncic, Giannis Antetokounmpo și Jalen Brunson au mai reușit meciuri cu minim 50 de puncte, având procentaje de peste 70% la aruncări.
"În acest moment, este dificil pentru că la sfârșitul zilei vrei să câștigi, dar mă simt bine cu acest moment. Sunt sigur că timp de câteva zile mă voi simți foarte bine", a spus Flynn imediat după cel mai bun meci al carierei.
Din păcate pentru ei, Pistons au un sezon de coșmar, fiind pe ultimul loc în Est, fără nicio șansă de a mai ajunge în play-off.
Alte rezultate din NBA
  • Washington Wizards 120-125 Los Angelers Lakers
  • Charlotte Hornets 86-89 Portland Trail Blazers
  • Brookly Nets 115-111 Indiana Pacers
  • Boston Celtics 135-100 Oklahoma City Thunder
  • New Orleans Pelicans 108-117 Orlando Magic
  • Minnesota Timberwolves 133-85 Toronto Raptors
  • Milwaukee Bucks 101-111 Memphis Grizzlies
  • Pheonix Suns 122-101 Cleveland Cavaliers
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo