Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Spectacol total în NBA. Doncic și Jokic, duel de la distanță pentru titlul de MVP + Bucks, învinși de penultimul loc

Andrei Nicolae

Publicat 03/04/2024 la 09:34 GMT+3

Liga de baschet nord-americană nu ezită niciodată să ofere partide extrem de spectauloase, atât prin prestațiile remarcante ale anumitor jucători, cât și prin anumite surprize înregistrate. Luka Doncic și Nikola Jokic "au ieșit la rampă" în ceea poate fi cursa pentru titlul de MVP. Giannis Antetokounmpo a avut și el un triple-double, însă Bucks au pierdut cu Wizards, penultimul loc din ligă.

Luka Doncic e Nikola Jokic in Nuggets-Mavericks

Credit imagine: Getty Images

Spectacolul din NBA a continuat în noaptea dinspre marți spre miercuri cu nouă partide, unele mai interesante decât altele din diverse motive. Cu mai puțin de 10 meciuri până la finalul sezonului regulat, lupta pentru cel mai important titlu indivual al sezonului, și anume cel de MVP, se întețește din ce în ce mai mult.
Nikola Jokic, considerat principalul favorit la câștigarea trofeului la momentul actual, a reușit un double-double de excepție în victoria lui Denver Nuggets contra lui San Antonio Spurs, scor final 110-105. Pivotul sârb a marcat 42 de puncte și a reușit de asemenea și 16 recuperări, având un procentaj la aruncări de 56%.
Unul dintre principalii contracandidați ai lui Jokic este Luka Doncic, care nici el nu a ezitat să își arate "magia" pe teren în confruntarea dintre Dallas Mavericks și Golden State Warriors, câștigată totuși de echipa din California cu 104-100. Deși nu și-a condus echipa spre victorie, slovenul a înregistrat un triple-double, cu 30 de puncte, 12 recuperări și 11 pase decisive.
Prin prisma acestor cifre, slovenul a contribuit la o premieră în istoria ligii. Niciodată până în prezent de la înființarea NBA-ului nu s-a întâmplat ca într-un singur sezon, trei jucători să aibă peste 20 de triple-double-uri. Luka are 20, Jokic 23, iar Domantas Sabonis conduce acest clasament cu 26.
Citește și:

Surprize mari în NBA. Rezultatele de peste noapte din ligă

Un meci care a produs o surpriză destul de mare în această noapte a fost cel dintre Milwaukee Bucks și Washington Wizards, o luptă între locul secund din Est și a doua cea mai slabă echipă din ligă. Deși campioana din 2021 l-a avut pe Giannis Antetokounmpo, care a înscris 35 de puncte, la care și-a adăugat pe listă 15 recuperări și 10 pase decisive, Bucks au pierdut surprinzător cu 117-113.
De asemenea, un alt rezultat mai puțin așteptat a fost cel dintre Philadelphia 76ers și Oklahoma City Thunder, în care echipa din Est a câștigat cu 109-105, într-o partidă ce a reprezentat revenirea lui Joel Embiid pe terenul de joc. Pivotul camerunez se accidentase la finalul lunii ianuarie și a fost nevoit să stea pe bară aproximativ două luni, perioadă în care a trecut și prin depresie. Embiid a fost al doilea cel mai bun marcator pentru 76ers, cu 24 de puncte înscrise.
Rezultatele de peste noapte din NBA
  • Toronto Raptors - Los Angeles Lakers 111-28
  • Washington Wizards - Milwaukee Bucks 117-113
  • Miami Heat - New York Knicks 109-99
  • Philadelphia 76ers - Oklahoma City Thunder 109-105
  • Minnesota Timberwolves - Houston Rockets 113-106
  • Denver Nuggets - San Antonio Spurs 110-105
  • Utah Jazz - Cleveland Cavaliers 113-129
  • Golden State Warriors - Dallas Mavericks 104-100
  • Sacramento Kings - Los Angeles Clippers 109-95
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol