Centrul de la Denver Nuggets, Nikola Jokic a câștigat premiul MVP pentru cel mai valoros jucător din NBA, pentru al doilea an consecutiv. Sârbul i-a învins pe Joel Embiid de la Philadelphia 76ers și pe Giannis Antetokounmpo de la Milwaukee Bucks, ambii aflați încă în competiție pentru câștigarea trofeului.
Jokic a adunat 875 de puncte în urma unui vot global pe care l-au dat 100 de jurnaliști sportivi și comentatori pentru a fi desemnat MVP. În 65 de cazuri, jucătorul lui Denver a fost pe locul 1 în optiuni.
Olympic Games
Team USA, a doua înfrângere în meciurile de pregătire pentru Jocurile Olimpice
PESTE 2 LUNI
Sârbul a devenit primul jucător din istoria NBA care a înregistrat cel puțin 2.000 de puncte, 1.000 de recuperări și 500 de pase decisive într-un sezon. De asemenea, este primul jucător care a înregistrat o medie de cel puțin 25 de puncte, 13 recuperări și 6 pase decisive pe meci într-un sezon.

Nikola Jokic de la Denver Nuggets a intrat într-un club select care mai conține 12 jucători imenși

Nikola Jokic este al 13-lea om din istoria NBA care a câștigat succesiv acest premiu, cuvenit celui mai bun jucător al sezonului. Din acest club select mai fac parte Kareem Abdul-Jabbar, Giannis Antetokounmpo, Larry Bird, Wilt Chamberlain, Stephen Curry, Tim Duncan, LeBron James, Magic Johnson, Michael Jordan, Moses Malone, Steve Nash și Bill Russell.
Cu Embiid provenit din Camerun și Antetokounmpo din Grecia, este prima dată când jucători din afara Statelor Unite ocupă primele trei locuri.
"Nu știu ce altceva poți spune despre Nikola în acest moment", a declarat antrenorul principal al celor de la Nuggets, Michael Malone. "Și-a îmbunătățit constant jocul, a dovedit constant că oamenii se înșeală atunci când se îndoiesc de el. Este în mod constant cel mai bun jucător din teren noapte de noapte.
Am spus-o de multe ori înainte, sunt extrem de recunoscător antrenorului Nikola Jokic și la fel de recunoscător pentru legătura pe care am construit-o în afara terenului în cei șapte ani împreună.", a mai spus Malone.

Cum se prezintă lupta pentru titlu în NBA

Sezonul NBA a ajuns în play-off, faza semifinalelor din cele două Conferințe. Toate cele pattru confruntări au nevoie de cel pușin 6 jocuri pentru a se decide finaliste. În acest moment, rezultatele generale sunt următoarele:
Conferința de Est
  • Miami Heat – Philadelphia 76ers 3-2
  • Boston Celtics – Milwaukee Bucks 2-3
Conferința de Vest
  • Phoenix Suns – Dallas Mavericks 3-2
  • Memphis Grizzlies – Golden State Warriors 2-3
NBA
Warriors, a doua victorie în Finala Conferinței de Vest. Doncic a marcat 42 de puncte
IERI LA 09:57
NBA
Miami Heat, victorie în primul meci al Finalei Conferinței de Est. Butler, prestație de excepție
18/05/2022 LA 16:04