Kobe Bryant va rămâne pentru totdeauna în memoria iubitorilor de baschet drept unul dintre cei mai mari jucători din istorie. Dincolo de naturalețea cu care a înscris coș după coș pentru Lakers, fostul mare sportiv avea și o latură profundă. Una care transpunea perfect în cuvinte emoția dată de joc.
În cea de-a 90-a ediție a Galei Premiilor OSCAR 2018, fostul baschetbalist Kobe Bryant a câștigat premiul pentru cel mai bun scurt-metraj animat, Dear Baketball, un film de cinci minute care conține o scrisoare de dragoste către acest sport, scrisoare pe care a scris-o în 2015, înainte să se retragă.
Povestea dintre Kobe și baschet a fost una de dragoste profundă și a transcens latura materială, care devine atât de obsedantă pentru majoritatea sportivilor. Ce a însemnat baschetul pentru "Black Mamba" o spune chiar el.
Olympic Games
Team USA, a doua înfrângere în meciurile de pregătire pentru Jocurile Olimpice
PESTE 10 LUNI
Dragă baschet, din momentul în care am început să arunc cu șosetele tatălui meu și să îmi imaginez că sunt coșuri decisive, am știut că un lucru este real. M-am îndrăgostit de tine. O dragoste atât de profundă încât ți-am oferit totul: mintea, corpul, sufletul și spiritul | Kobe Bryant în "Dear Basketball"

Cine a fost Kobe Bryant

De cinci ori campion în NBA, Kobe Bryant a evoluat timp de 20 de ani pentru Los Angeles Lakers, retrăgându-se din baschet pe 13 aprilie 2016, marcând 60 de puncte în meciul cu Utah Jazz.
Bryant a părăsit baschetul lăsând în spate un total de 33.643 de puncte înscrise în NBA.
În 2008 a fost denumit cel mai important jucător din NBA, a fost numit de două ori MVP-ul finalelor în NBA, dar și de două ori jucătorul care a înscris de cele mai multe ori. De asemenea, a fost de 18 ori selecţionat în All-Star Game, unde a fost desemnat MVP de 4 ori. În plus, a câștigat și de două ori titlul olimpic.
Cele mai emblematice imagini din cariera fantastică a lui Kobe Bryant

Slideshow

Galerie foto: cele mai frumoase momente din cariera lui Kobe Bryant

16 imagini

NBA
Gest de mare om! De ce a refuzat Shaquille O'Neal o ofertă de 40 de milioane de la un sponsor
03/09/2021 LA 14:16
NBA
Chiar și în 2021, Michael Jordan rămâne cu cel mai mare contract din istoria NBA
15/08/2021 LA 10:06