Kobe Bryant va rămâne pentru totdeauna în memoria iubitorilor de baschet drept unul dintre cei mai mari jucători din istorie. Dincolo de naturalețea cu care a înscris coș după coș pentru Lakers, fostul mare sportiv avea și o latură profundă. Una care transpunea perfect în cuvinte emoția dată de joc.
În cea de-a 90-a ediție a Galei Premiilor OSCAR 2018, fostul baschetbalist Kobe Bryant a câștigat premiul pentru cel mai bun scurt-metraj animat, Dear Baketball, un film de cinci minute care conține o scrisoare de dragoste către acest sport, scrisoare pe care a scris-o în 2015, înainte să se retragă.
Povestea dintre Kobe și baschet a fost una de dragoste profundă și a transcens latura materială, care devine atât de obsedantă pentru majoritatea sportivilor. Ce a însemnat baschetul pentru "Black Mamba" o spune chiar el.
Olympic Games
Team USA, a doua înfrângere în meciurile de pregătire pentru Jocurile Olimpice
PESTE 6 LUNI
Dragă baschet, din momentul în care am început să arunc cu șosetele tatălui meu și să îmi imaginez că sunt coșuri decisive, am știut că un lucru este real. M-am îndrăgostit de tine. O dragoste atât de profundă încât ți-am oferit totul: mintea, corpul, sufletul și spiritul | Kobe Bryant în "Dear Basketball"

Cine a fost Kobe Bryant

De cinci ori campion în NBA, Kobe Bryant a evoluat timp de 20 de ani pentru Los Angeles Lakers, retrăgându-se din baschet pe 13 aprilie 2016, marcând 60 de puncte în meciul cu Utah Jazz.
Bryant a părăsit baschetul lăsând în spate un total de 33.643 de puncte înscrise în NBA.
În 2008 a fost denumit cel mai important jucător din NBA, a fost numit de două ori MVP-ul finalelor în NBA, dar și de două ori jucătorul care a înscris de cele mai multe ori. De asemenea, a fost de 18 ori selecţionat în All-Star Game, unde a fost desemnat MVP de 4 ori. În plus, a câștigat și de două ori titlul olimpic.
Cele mai emblematice imagini din cariera fantastică a lui Kobe Bryant

Slideshow

Galerie foto: cele mai frumoase momente din cariera lui Kobe Bryant

16 imagini

NBA
După 941 de zile, Klay Thompson își va face revenirea în NBA
09/01/2022 LA 14:07
Baschet
O școală din SUA și-a suspendat antrenorul după ce a zdrobit o adversară cu 92-4
07/01/2022 LA 10:25