Eurosport

"Nu puteam să-mi doresc mai mult de la viaţă. A fost minunat. Nu-mi vine să cred că s-a terminat"

"Nu puteam să-mi doresc mai mult de la viaţă. A fost minunat. Nu-mi vine să cred că s-a terminat"

27/01/2020 la 00:41Actualizare 27/01/2020 la 00:46

"Nu puteam să-mi doresc mai mult de la viaţa asta. A fost absolut minunat. Nu-mi vine să cred că s-a terminat", spunea Kobe Bryant după ce scrisoarea sa emoționantă de după retragere s-a transformat într-un scurt metraj de Oscar.

Kobe Bryant va rămâne pentru totdeauna în memoria iubitorilor de baschet drept unul dintre cei mai mari jucători din istorie. Dincolo de naturalețea cu care a înscris coș după coș pentru Lakers, fostul mare sportiv avea și o latură profundă. Una care transpunea perfect în cuvinte emoția dată de joc.

În cea de-a 90-a ediție a Galei Premiilor OSCAR 2018, fostul baschetbalist Kobe Bryant a câștigat premiul pentru cel mai bun scurt-metraj animat, Dear Baketball, un film de cinci minute care conține o scrisoare de dragoste către acest sport, scrisoare pe care a scris-o în 2015, înainte să se retragă.

" Dragă baschet, din momentul în care am început să arunc cu șosetele tatălui meu și să îmi imaginez că sunt coșuri decisive, am știut că un lucru este real. M-am îndrăgostit de tine. O dragoste atât de profundă încât ți-am oferit totul: mintea, corpul, sufletul și spiritul | Kobe Bryant în "Dear Basketball""

Cine a fost Kobe Bryant

De cinci ori campion în NBA, Kobe Bryant a evoluat timp de 20 de ani pentru Los Angeles Lakers, retrăgându-se din baschet pe 13 aprilie 2016, marcând 60 de puncte în meciul cu Utah Jazz.

Bryant a părăsit baschetul lăsând în spate un total de 33.643 de puncte înscrise în NBA.

În 2008 a fost denumit cel mai important jucător din NBA, a fost numit de două ori MVP-ul finalelor în NBA, dar și de două ori jucătorul care a înscris de cele mai multe ori. De asemenea, a fost de 18 ori selecţionat în All-Star Game, unde a fost desemnat MVP de 4 ori. În plus, a câștigat și de două ori titlul olimpic.

Cele mai emblematice imagini din cariera fantastică a lui Kobe Bryant